BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

24 TV CANLI YAYININDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak üzere bulunduğu Kayseri´de 24 TV´nin canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Bakan Özhaseki, sahada çalışmalara başlandığı dönemden itibaren oyların büyük ölçüde ?Evet?e doğru evrilmeye başladığını kaydetti. Referandum sonucuna ilişkin tahminini de açıklayan Özhaseki, Yüzde 50´nin çok üzerinde bir ?Evet´ oyunun çıkacağını açıkladı. Özhaseki, ?Sahada çalışmaya başladığımız dönemden itibaren çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. İlk günlerde CHP´lilerin eylemleri itiraf etmeliyiz ki karşılık bulmuştu. Kimisi kürsüyü işgal edip kendini kelepçeledi, kimi milletvekilini ısırdı. Toplum da ?Ne oluyor, burada bir iş var´ dedi. Bizler sokağa çıkıp Anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatmaya başlayınca ?Evet´e doğru bir evrilme görüldü? diye konuştu.

Referandum sonucuna yönelik beklentileri kendisine sorulan Bakan Özhaseki, ?Yüzde 50´nin çok üzerinde? bir oy oranı beklediğini açıklayarak, ?Endişemiz yok ama yüksek oranda evet almak için çabamız devam ediyor. Makul, kendi halindeki vatandaşa ?Evet´in neler getireceğini anlattıkça verimli sonuçlar alıyoruz. Şu anki sistemin gerçek bir parlamenter sistem olmadığını anlattıkça insanlar bize hak veriyor. Atatürk ile İnönü kavgasından Ecevit - Sezer kavgasına kadar bu ülke çok çekti. İstikrarın ve büyük yatırımların önemini çok net anlatıyoruz? ifadelerini kullandı.

 ?HAYIR DİYENLERİN CİDDİ BİR ARGÜMANI YOK?

Referandum ile birlikte kabul edildiğinde hayata geçecek değişikliklere de değinen Bakan Özhaseki, ?Hayır´ı savunanların çok ciddi bir argümanı olmadığını söyledi. Özhaseki, ?Karşımıza çıkıp, ?Neden evette ısrar ediyorsunuz´ diyen olmadı. Çarşı, pazar gezerken sohbet olsun diye mevzuyu ben açıyorum. Getireceğimiz sistemde Cumhurbaşkanı attığı her imzadan sorumlu oluyor. Kendisine verilen iki görev var. Bütçe sunma ile kararname hazırlama. Bunlar artı yetki değil ki sadece görev. Kararname deyince millet kanunların üzerinde bir şey sanıyor. ?Ol deyince olacak, kes deyince kesecek´ zannediyorlar.  Kemal Bey´in bin bir türlü iftiralarına maruz kaldığım için huyunu iyi biliyorum. Referandum bundan 2 ay sonra olsa ?Evet´ oyları yüzde 60´ın çok üzerine çıkar. Çünkü tüm bu yalanları ispatlarız. Kemal Bey yalanı söyleyip, arkasına bakmadan devam ediyor?  açıklamalarında bulundu.

 ?TARAFGİRLİK YAPANA KİMSE OY VERMEZ?

Programda, Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı´nın parti üyesi olabilmesine imkan tanıyan maddeyi de değerlendiren Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

 ?Vatandaş Başbakan´ın seçtiğinde, çıkan kanunlar AK Partililer veya CHP´liler için ayrı mı çıkıyor? Binlerce esnafımız gidip faizsiz kredi alıyor. Bu esnaflar arasında parti ayrımı yapılıyor mu? Tarafgirlik yapana zaten kimse oy vermez. Kemal Bey´e sormak lazım, bundan önceki cumhurbaşkanları çok mu tarafsızdı??


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı