BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK, BASIN GAZA´

İlimizde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerce ortaklaşa düzenlenen ?İnşaat Sektör Zirvesi´ Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ?nin de iştiraki ile önceki akşam gerçekleştirildi. Toplantıda ilimiz inşaat Sektörü temsilcilerine seslenen Bakan Özhaseki, ?Yeni imar yönetmeliğiyle her daire için bir park yeri bulundurma zorunluluğu geleceğini duyurarak ?İnşaat sektörünün önü açık. 16 Nisan´dan sonra basın gaza" değerlendirmesinde bulundu.

İlimizde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerce ortaklaşa düzenlenen ?İnşaat Sektör Zirvesi´ Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ?nin de iştiraki ile önceki  akşam gerçekleştirildi.

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, 2016 yılının inşaat sektörü açısından iyi geçmediğinin altını çizerek  ?Ortadoğu´daki gelişmeler, 15 Temmuz darbe girişimi ve TL´nin değer kaybetmesi 2016 yılında sektörün iyi bir yıl geçirmediği hepimizin malumu. Ancak bunun yanında inşaat sektörüne sağlanan geçici teşvikler, kampanyalar ve finansman tarafından sağlanan kaynaklar olumsuz etkiyi kaldırmış ve konut satışlarını artırmıştır? değerlendirmesinde bulundu.                                                            

Daha sonra kürsüye gelerek ilimiz inşaat sektörü  temsilcilerine  hitap eden gecenin onur konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri   Milletvekili  Mehmet Özhaseki, sektör yetkililerinin sorunlarını dinledi ve sorularını yanıtlayarak   "Türkiye´nin depreme hazır olması amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projelerini hızla sürdürüyoruz. Rekor sayıda konut yenileyeceğiz. 15 yıl içerisinde Türkiye´yi tamamen depreme hazırlıklı hale getireceğiz. Bakanlıkça çalışma yaparak imarın değişmez kurallarını yazdık.  Bunlar değişmeyecek. Sonra otoparkla ilgili düzenleme getirdik. Şimdi her evde bir araba var. Bu durumda her daire için bir park yeri bulundurma zorunluluğu gelecek. Yeni imar yönetmeliği ile Ankara´dan bir karar vermeyeceğiz. Biz temel kuralları koruyoruz. Her şehrin imar yönetmeliği ayrı olacak. Örneğin İstanbul´un Kadıköy semtindeki İmar yönetmeliği uygulamasıyla, Sivas´ın Şarkışla ilçesindeki uygulama bir olmayacak."  ifadesini kullandı.                          

Bakan Özhaseki, bilim adamları tarafından İstanbul´da büyük bir depremin olacağına dair söylemlere dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:    "İstanbul´da bilim adamlarının müthiş tespitleri var. Neredeyse tamamı, 2030´a kadar büyük bir deprem olacağını, büyüklüğünün en az 7 veya 7.5 olacağını söylüyorlar. Allah korusun böyle bir şey olursa İstanbul´un hali ne olur? Birçok bina olduğu yerde yıkılıyor zaten, bir şey yapmanıza gerek yok. Gecekondular da cabası. İnşallah 16 Nisan´dan sonra meclis çalışmaya başlarsa o yasaları getireceğiz."                           

Sözlerinin sonunda  ?Kentsel Dönüşüm´ ile  birlikte Türkiye´de inşaat sektörünün önünün açık olduğunu  vurgulayan  Bakan Özhaseki  şunları  kaydetti."Bu sektördekilere sesleniyorum. İnşaat sektörünün önünü açık. Kendinize hedef koyun. 45- 50 milyar dolarlık bir piyasadan söz ediyorum. Ayrıca, sektördeki istihdam da cabası. 15- 20 yıldır inşaat sektöründeki büyümeyle birlikte sadece yurt içinde değil, yurt dışında da başarılıyız. Dünya genelindeki 250 ülke inşaat şirketleri arasında 40 Türk şirketi yer alıyor. Bir başka deyimle ülke olarak Çin´den sonra ikinci sıradayız. O nedenle sektörü büyütmeliyiz. Örneğin, otobanda motoru sağlam, aküsü sağlam bir otomobille basın, basabildiğiniz kadar gaza. Sektördeki durgunluğu, çekingenliği  ve ihtiyatlı davranmayı bir kenarı bırakıp, 16 Nisan sonrası basın gaza."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı