BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?BU TERCİH HER PARTİ İÇİN BİR ŞANS? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı´na katıldı. Bakan Özhaseki burada yaptığı konuşmada 16 Nisan referandum sonucuna yönelik olarak ?Referandum sonucu ile Türkiye, istikrarın sağlanacağı, cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığımız ve içimizi yakan vesayetçi yapının yok olacağı bir sistemi tercih etti. Canlarının istediği olmadığında, faili meçhullerle ihtilallerle kendini göstermiş bir yapının yok olacağı bir sistemi seçti. İstikrar bundan sonra kaçınılmazdır. Bu durum her parti için de bir şanstır? dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı´nda gündeme yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye´de akıllı şebeke sistemleri konusunda sürdürülen çalışmaların önemine dikkat çeken Bakan Özhaseki, söz konusu gelişmelerin istikrarın bulunduğu bir ortamda mümkün olabileceğini kaydetti. Konuşmasında 16 Nisan referandumuna da değinen Özhaseki, ?Referandum sonucu ile Türkiye, istikrarın sağlanacağı, cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığımız ve içimizi yakan vesayetçi yapının yok olacağı bir sistemi tercih etti. Canlarının istediği olmadığında, faili meçhullerle ihtilallerle kendini göstermiş bir yapının yok olacağı bir sistemi seçti. İstikrar bundan sonra kaçınılmazdır. Bu durum her parti için de bir şanstır? açıklamalarında bulundu.
?YENİLDİYSENİZ BİRAZ DAHA SAKİN OLMANIZ LAZIM?
Referandum sonuçlarının kesinlik kazanmasından itibaren ?Hayırcıların? itirazlara başladığını dile getiren Bakan Özhaseki, ?Maçtan sonra biraz sakin olmak lazım. Hele yenildiyseniz biraz daha sakin olmanız lazım. O öfkeyle ağzınızdan çıkan her şeyin başınıza bela olabileceğini düşünerek sakinliğinizi korumanızda fayda var. Bugün itiraz eden hayırcıların başında gelen ana muhalefete sormak istiyorum. Pazar gecesi sonuç tam tersi olsaydı bu itirazları edecek miydin? Bugünkü bahaneleri uyduracak mıydın? Hayırlı olsun deyip yoluna devam edecektin. O zaman şimdi niye mızıkçılık ediyorsun? diye konuştu.


?İNSAN YAŞAMINA EN UYGUN AKILLI ŞEHİRLER YAPACAĞIZ?
Akıllı şebeke sistemleri konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğine vurgu yapan Bakan Özhaseki, açıklamalarında hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi. Özhaseki, özetle şunları söyledi:
?Verilerimize göre 1999 depreminden sonra inşa edilen yapıların birçoğu sağlıklı. Ancak bu tarihten önce yapılan binaların görebildiğimiz kadarıyla en az yüzde 50´si dayanıksız görünüyor. Önümüzdeki zorlu süreci fırsata dönüştürebiliriz. Şehircilik şurasında, göç, yerel yönetim gibi konuları tartışıyoruz. Ancak en önemli konu başlıklarından biri de kentsel dönüşüm. Bu kapsamda, bir taraftan da insan yaşamına en uygun akıllı şehirler yapacağız. Önümüzdeki günlerde Meclis´in önüne gelecek konulardan biri kentsel dönüşüm olacak. Uzmanlar 2030 yılını deprem için son yıl olarak görüyor. Önümüzde kısa bir süre var. İnşallah bu deprem hiç olmaz ancak tabiatın da kendine göre kanunları var. Bakıp beklemek yerine hazırlık yapmak bizim elimizde. Ortalama yılda 500 bin konutu yenileyebilirsek kendimizi hazır hissedeceğiz. Bu hazırlığı yapmazsak, büyük bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı