BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

AYDINLIKEVLER SEMT ÇARŞISI´NI HİZMETE AÇTI ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Semt Çarşısı açılış törenine katıldı.
Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Semt Çarşısı açılış törenindeki konuşmasına tarihteki çarşıların önemine vurgu yaparak başlayan Bakan Özhaseki; ?Değerli kardeşlerim tarihte de benzer çarşılar tabi ki vardı. O çarşılar zamanında taştan yapılırdı ve kapalı çarşı olarak isim verilmişti. İstanbul´da vardır, Bursa´da vardır, benim kendi şehrim olan Kayseri´de de vardır. Ticaretin merkeziydi buralar. Bütün insanlar o çarşıya geldiklerinde ihtiyaçlarını düzerlerdi? değerlendirmesinde bulundu?
O çarşıların aynı zamanda bir okul gibi olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki; ?Benim babamda esnaftı. Esnafken yanına gider mutlaka çalışırdık. Orada biz doğrusu dürüstlüğü öğrendik, müşteri kandırmamayı öğrendik. Gelen her insanı kardeşimiz gibi, ablamız gibi, annemiz gibi, babamız gibi görmeyi öğrendik. Meşhur ahi Evran´ın o düsturunu ?Eline beline diline sahip ol´ düsturunu da orada öğrendik. Adeta o çarşı da bir okul gibiydi? şeklinde konuştu.
Zaman değiştikçe alışveriş merkezlerinin açıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; ?Küçük esnaflarımız biraz geride kaldılar ve işleri geriye gitmeye başladı? dedi.
Konuşmasına değişim çağında yaşadıklarını belirterek devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki evlerimiz eskiyor, ihtiyaçlarımız değişiyor. Doğrusu sokak ve mahalle kültürü de değişiyor ifadesini kullandı.
Konuşmasında Altındağ´daki Kentsel Dönüşüm sürecine de atıfta bulunan Bakan Özhaseki vatandaşların bu süreçte Belediye Başkanı Veysel Tiryakioğlu´na yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuşmasına şu ifadelerle son verdi; ?Belediye başkanlığı bir aşk işidir. Belediye başkanlığı bir sevdadır. Sevilmeden asla yapılamaz. Çünkü akşama kadar çalışırsınız, insanlardan birçok talepler gelir. Bütün bunlar karşısında siz eğer yüzünüz gülerek, insanların duasını almak amacıyla gayret ederseniz, iyi niyetle çalışırsanız, uğraşırsanız Allah´ta yardım eder zaten, işlerinizde rast gider?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor