Bakan Özhaseki:

Bakan Özhaseki:

?Gönlümüz Geniş Herkese Yerimiz Var? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği´nin iftar programına katıldı. Bakan Özhaseki etkinlikte yaptığı konuşmada ?Allah bu birliğimizi bozdurmasın. Hayat bir mücadele bu mücadele hem insanoğlunun iç dünyasında hem de dış dünyasında yaşanıyor. Bu mücadele dışarıda da yaşanıyor. İyilerle kötüler arasında bir mücadele var. Burada önemli olan iyilerle beraber olabilmek? değerlendirmesinde bulundu?
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği´nin iftar programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, son dönemde Türk - İslam dünyasında yaşananlara dikkat çekerek İslam coğrafyasında iç açıcı manzaraların bulunmadığını söyledi. İçinde bulunduğumuz ramazan ayının önemine de vurgu yapan Özhaseki, ?Kuran´ın en önemli emirlerinin başında birlik gelmesine rağmen ayrılıklar, sıkıntılar, ihtilaflar bazı coğrafyalarda kan ve gözyaşı almış başını gidiyor. Neden bizim coğrafyamızda bunlar yaşanıyor? Coğrafyamızın batısında keyif yapılırken niye acı ve zulüm bize kalıyor? Bu sorulara cevap bulmak için bir arada olmalıyız. Allah bu birliğimizi bozdurmasın. Hayat bir mücadele bu mücadele hem insanoğlunun iç dünyasında hem de dış dünyasında yaşanıyor. İç dünyamızda, Rabbimiz bir tarafta nefsi vermiş diğer tarafa ise kalbi ve ruhu koymuş Nefis olanca hızıyla kötülüğü emrediyor. Yan gelip yatmak istiyor. Fakat Rabbimiz kalp ve ruh tarafından da devamlı iyilik yapmayı öğütlüyor. İçimizde bir mücadele yaşanıyor. Biz kalbi ve ruhu tutarsak, bize o hakim oluyor. Nefsimizin sözüne uyarsak Allah korusun şeytani işlere karışıyoruz. Bu mücadele dışarıda da yaşanıyor. İyilerle kötüler arasında bir mücadele var. Burada önemli olan iyilerle beraber olabilmek? diye konuştu.
İftar programının açılışı konuşmasını gerçekleştiren Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, birlik tarafından organize edilen, Mimar Sinan Olimpiyatları kapsamında bir yarışmanın hayata geçirildiğini aktardı. Bu yarışma sonucunda ödül almasına karar verilen eserlerin de belirlendiğini dile getiren Demirtaş, ödül töreninin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde Kayseri´de gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Bakan Özhaseki, organizasyonun Kayseri´de yapılmasından memnuniyet duyacağını belirtti. Özhaseki, ?Böyle bir organizasyonun düzenlenmek istendiğini yeni öğrendik. Başımız üstüne, aldık kabul ettik. Misafir etmeye de ev sahipliği yapmaya da peşinen razıyız. Gönlümüz geniş herkese yerimiz var? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"