Bakan Özhaseki

Bakan Özhaseki

?Kayseri´ye Gittiğim Kadar Diyarbakır´a da Geliyorum? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Diyarbakır Sur´da, bedeli 57 milyon lirayı bulan Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Bakan Özhaseki, "Ben Kayseri milletvekiliyim ama Kayseri´ye gittiğim kadar emin olun Diyarbakır´a, Sur´a geliyorum." İfadesini kullandı?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Diyarbakır Sur´da, bedeli 57 milyon lirayı bulan Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışını gerçekleştirdi. Sur´daki projeleri birebir takip ettiğini belirten Özhaseki, Sur´a her gelişlerinde heybelerinin de dolu olduğunu da vurguladı?
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, konuşmasına şöyle sürdürdü? "Hz. Süleyman Camii çevresini biliyorsunuz değil mi? Şimdi sevdiniz mi yapılanları arkadaşlar, gayet güzel oldu. Dicle Vadisi projesine başladık bu arada. O, Hz. Süleyman´ın tam üç misli büyüklüğünde 320 dönüm, orası da bitti. Bugün orayı da açmış oluyoruz. Burada sokak sağlıklaştırmanın sadece birinci etapı olan Ulu Camii´nin çevresini, dükkanlarımızı tamamladık. Ama Gazi Caddesi´nin hepsini tamamlayacağız. Melih Ahmet´in hepsini tamamlayacağız. Dükkanlarımızın hepsini pırıl pırıl dükkanlar haline getireceğiz İnşallah. Sonra tarihi evlere başladık. Konaklarımızı restore ediyoruz."
Sur içerisinde evi yıkılan vatandaşlarla ilgili de konuşan Bakan Özhaseki, "Birincisi, tercih sizlere ait, mülk sahiplerine ait, eğer diyorlarsa ki biz bu TOKİ´nin yaptığı Çölgüzeli´nde Üçkuyular´daki yapılan evlerden istiyoruz. Başımızın üstüne anahtarını veririz yarın taşınabilirler. Evlerimiz hazır. Yok, biz parasını istiyoruz. Başka birşey istemiyoruz diyorlarsa mahkemenin biçtiği bedeller var hepsini ödemeye hazırız. Derlerse ki tapumuz duruyor, üstünü de biz yaptırmak istiyoruz, evet proje dahilinde yapılabilir. Üstündeki yıkılan bedelin hepsini de vermeye hazırız. Eğer bekleriz projeler çıksın, siz yaptırın daha sonra konuşuruz diyorlarsa o tercihe de kapımız açık. " değerlendirmesinde bulundu?
Vatandaşların mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapıldığını kaydeden Bakan Özhaseki, Devletin iki tane eli var. Bir eli kudret eli, diğer eli de ?Şevkat Eli, Kudret Eli´ kötüye, anarşiste, katile, hırsıza vurur, size huzursuzluk veren ne varsa devletin o kudret eli onlara vurur. Ve asla çekmez o eli, sonuna kadar da güvenliği devam ettirir. Bu sizin huzurunuz için ama bir tarafan da devletin ikinci bir eli var. O da şevkat eli, yaraları sarmak için var, merhamet için var, düşeni ayağa kaldırmak için var" şeklinde konuştu.
Bakan Özhaseki, Sur´daki programın ardından Başbakan Yıldırım ile birlikte 8. Ana Jet Üs Komutanlığı´na gitti. Burada şehit aileleri, gazi yakınları ve askerlerle iftarda buluştu.
Başbakan Yıldırım ve Özhaseki iftar sonrası Ulu Camii´de teravih kıldı. Ardından Başbakan, ilk harcı koyduğu tarihi Diyarbakır evinde incelemelerde bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı