Bakan Özhaseki,

Bakan Özhaseki,

?Kardeşlik Bizim En Kadim Duygularımızdan Birisi? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak için Muş´a gitti.
Törende konuşan Bakan Özhaseki, ?Anadolu´da kurduğumuz medeniyetin kalbindeyiz. Burası bizim çocukluğumuzdan beri adını duyduğumuz en güzel şehir. Muş´ta bulunmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek istiyorum.? dedi. "Dost köyüne bahanesiz gelinmezmiş, bizim buraya gelmek için birçok bahanemiz var.? diyen Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:
?Muş Alparslan 1 Barajı yapımından etkilenen ailelerin iskânı için Bulanık İlçesi´nde yapılan 288 adet konutun anahtarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Emniyet mensuplarımızın ve öğretmenlerimizin daha iyi hizmet verebilmeleri için 60 adet lojmanın yapımını tamamladık. Muş Belediyesi Ek Hizmet Binası olarak restore edilen tarihi belediye binası; yol, kanalizasyon, içmesuyu gibi altyapı hizmetlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar bahanelerimizden sadece birkaçı ?
Kayseri ile Muş´un kardeş şehir yapıldığını hatırlatan Özhaseki, ?Kardeşlik bizim en kadim duygularımızdan birisi.? dedi.
Kayseri´nin ticareti ve sanayisi ile ünlü olduğunu ve gelirini adeta taştan çıkardığını belirten Özhaseki, ?Fakat en önemli özelliği de hayırseverliğidir. Bir örnek, 4 üniversite vardı. Bir tek Erciyes Üniversitesi´nin rektörlük binasını devlet yaptı. Onun dışında yüz küsur binayı hayırseverlerimiz yaptı. Bütün hastaneleri, fakülte binalarımızı, sosyal tesislerimizin hepsini hayırseverler yaptı. Bir taraftan kazanıyor, bir taraftan da Allah rızası için harcıyor. Bu bizde bir gelenek. Dedelerimizden bir miras.? şeklinde konuştu.
Türkiye´nin iyiliğini istemeyenlerin yaptıklarına dikkat çeken Özhaseki, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
?Birkaç gün önce son çeyrekte büyümemiz açıklandı. Yüzde 5, Avrupa´da birinciyiz. Dünyada da Çin ve Hindistan´dan sonra üçüncüyüz. Bizim kötülüğümüzü isteyenlere inat biz, bir olacağız beraber olacağız. Çalışacağız, Allah´ın izniyle işler yapacağız ve neticesinde de bizim ülkemiz güçlü olacak. Ve bu millet de mutlu olacak, müreffeh olacak.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da