BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?15 TEMMUZ BÜTÜN MAZLUMLARIN ÜMİDİNİ YIKMA GİRİŞİMİYDİ?

Bakan Özhaseki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği´ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Özhaseki ?Bu darbe girişimi Türkiye´deki istikbalimizin, istiklalimizin son bulması için yaptıkları son hamleydi? ifadesini kullandı?

Bakan Özhaseki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği´ni ziyaret etti. Kabirlere tek tek karanfil bırakan Özhaseki, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin Anadolu coğrafyasını vatan kılabilmek için bin yıldır mücadele ettiğini bildirdi.

Türk milletinin özgürlüğüne düşkün bir millet olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, "Bu bayrağın göklerde hür olarak dalgalanması, ezanlarımızın susmaması karşılığında hepimiz canlarımızı seve seve vermeye hazırız. Bunu en son 15 Temmuz´da bir kez daha gördük. Aslında 15 Temmuz´da olan sıradan bir darbe girişimi değildi. Biraz daha farklı bir yönü vardı. Elbette bir darbe girişimiydi ama bir taraftan da Türkiye´deki istikbalimizin, istiklalimizin son bulması için yaptıkları son hamleydi bu." diye konuştu.

Özhaseki, 15 Temmuz Darbe Girişimi´nin, Türkiye Cumhuriyeti´nin bekasına yapılan bir girişim olmasının yanı sıra Türkiye´ye ümit bağlayan mazlumların umutlarına yönelik de bir girişim olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:   "Çünkü yaşadığımız coğrafyanın etrafında bulunan ve bizim değerlerimizi yaşayan ne kadar topluluk varsa Türkiye´ye gözünü dikmiş, Türkiye´ye dua eden, ümitlerini hiç kaybetmeyen kim varsa, onların da bu ümitlerini yıkma girişimiydi. Allah´a şükürler olsun ki yerin altındaki binlerce yatan velilerin, güzel insanların duaları, sonra bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´ın dik duruşuyla, liderlik tavrıyla insanları yönlendirmesi, sonra milletimizin de önce Allah´a sonra liderimize güvenip sokağa çıkıp canlarını hiçe saymasıyla o günkü darbe girişimini bertaraf edildi. Rabbim bir daha böyle kötü gün göstermesin. Böyle bir girişimde bulunulmasına dahi izin vermesin?

Türkiye´nin terör örgütleriyle mücadelesinin son bir yılda büyük bir ivme kazandığını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:  "Bu topraklarda bin bir türlü terör örgütü türüyor. Bunların hepsi dışarıdan destek görüyor. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde 15 Temmuz gibi büyük bir felaketi atlattığımız gibi PKK ile de büyük bir mücadele verildi. Yurt dışında DEAŞ ile müthiş bir mücadele verildi. Bir taraftan da dost gibi görünüp, Türkiye´nin ekonomisini yıkmaya çalışan batılı güçlere karşı da mücadele verildi. Hükümet olarak çalışıyoruz. Güzel günler de bizi bekliyor. Milletimizin FETÖ gibi, PKK gibi, DEAŞ gibi gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkan örgütlere karşı çok uyanık olması lazım. Milletimizin bu insanlara karşı daha dikkatli olması gerekiyor. Bunların bir daha vücut bulmamaları için herkesin üzerine düşüne yapması gerekiyor."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da