BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

?ANADOLU´NUN YÜZDE 71´İ DEPREM KUŞAĞINDA? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Erzurum Atatürk Üniversitesi Mezunları Milli Türk Talebe Birliği Platformu Geleneksel Vefa Buluşması etkinliğine iştiraki öncesi medya mensuplarına gündemi değerlendirdi. Bakan Özhaseki, Bakanlar Kurulu´na sundukları yeni programa göre, Türkiye´de her yıl 500 bin konutun yapılacağını, böylece 15 yılda ülkenin yapı stoğunun yenileceğini kaydetti.

 

Erzurum Üniversiteleri Milli Türk Talebe Birliği 17´inci Geleneksel Mezunlar Buluşması´na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ege Denizi´nde meydana gelen deprem sonrasında açıklamalarda bulundu. Bakanlar Kurulu´na sundukları yeni programa göre Türkiye´de her yıl 500 bin yeni bina inşa edeceklerini belirten Özhaseki, "Türkiye´de 99 Yönetmeliği öncesinde yapılan yaklaşık 7 buçuk milyon yapı stoğu var. Bunların büyük çoğunluğu depreme dayanıksız. Bunların yıkılması lazım. Senede 500 bin konutu değiştirmek üzere bir program hazırlayarak 15 yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Biz işe başlarız, bizden sonra gelenler devam ettirirler ve 15 yıl sonra Türkiye´deki tüm yapı stoğu sağlam hale gelir. Bunun alt yapısını, kanuni mevzuatını, finansman kaynaklarını, rezerve olanlar hususundaki tıkanıklıkları tek tek çalışarak Bakanlar Kurulu´na sunumumuzu yaptık. Sayın Başbakanımız da dahil olmak üzere bütün ekip bunu doğru buldular. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuyla paylaşacağız ve icraatlara da başlayacağız. Yılda 500 bin konut değiştirilecek, bunun 200 bini İstanbul´da, 300 bini Anadolu´da olacak" ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki, Bodrum´da yaşanan depreme yaptığı değerlendirmede ise  "Ege Denizi´nin depremsellik riski açısından önemli bir yer olduğunu herkes biliyor; bu nedenle o bölgelerde yapılaşma izinleri de mahdut ve sınırlı tutuluyor. Eğer belediyeler bunu delmişlerse bir takım sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bodrum´daki olay 6 şiddetinde Allah´tan bir can kaybı olmadı. Buna seviniyoruz ama o bölgelerde tekrar deprem olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle oradaki Belediye Başkanı arkadaşlarımızdan yapılaşma izni konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz" diye konuştu?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da