BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

"ÇAMLICA´DA KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK "

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Üsküdar Çamlıca´da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki  ? Cumhurbaşkanımız  yakından ilgileniyor, Çmlıca´da  kimse mağdur olmayacak? diye konuştu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Üsküdar Çamlıca´da çalışmalarına başlanacak olan kentsel dönüşüm projesinin detaylarına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında söz konusu projenin önemini anlatan Bakan Özhaseki, Türkiye´nin deprem bölgesini olduğunu hatırlatarak, geçmiş dönemlerde kayıtlara geçen verileri paylaştı. Son yüz yıl içinde 56 deprem gerçekleştiğini ve 83 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatan Özhaseki, bu konudaki uzman akademisyenlerin 2030´a kadar Marmara´da bir deprem beklediğini de dile getirdi. İstanbul için gereken tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, "Bizim yaptığımız hesaplamalarda 1999 öncesine dayanan 7.5 milyon bağımsız birimi 15 senede dönüştürmeyi düşünüyoruz. Mevzuat çalışmaların bitirdik. Ayrıca finansman modelini belirledik. Gerek bina bazlı gerekse alan bazlı çalışmalarda, İller Bankası kredilerini kullanmaya devam edeceğiz. Yapılan çalışmalarda riskli birim sayısı 600 bin olarak görünüyor. Finansman modeli üzerinde o kadar çok çalıştık ki İller Bankası´nın sosyal tesislerini bile satışa çıkardık. yani kamu kendi tesislerini satışa çıkarıp, kentsel dönüşüm havuzuna aktarıp dönüşüme katkıda bulunuyor. Rezerv alanlarda yaptığımız çalışmalarda bir çok belediyeyi rahatlatacak alan belirledik. Şimdi vatandaşlarımızdan da biraz anlayış bekliyoruz" diye konuştu.          

Üsküdar´da başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarının ayrıntıları hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, vatandaşların oturdukları mahalleden ayrılmak istemediğini söyledi. Ancak aynı yerde kalarak emsal artırma taleplerinin karşılanmasının zor olduğunu kaydeden Özhaseki, böyle bir çalışmanın yapılması durumunda İstanbul´un nüfusunun iki kat artacağını dile getirdi. Özhaseki, "Biz kamu olarak fedakarlık edeceğiz. Onların evini yenileyeceğiz. Kimseyi yaşadığı mahalleden çıkarmayı asla düşünmüyoruz. Yeni yapılar ortaya çıktığında, şu anki evin değeri bir ise, ev tamamlandığında değeri üç olacak. Yeni konutlar yapılana kadar da kira yardımı yapmaya devam edeceğiz.  Çamlıca özelinde tapu sahibi olmayan vatandaşlar da var. Tüm bunları dikkate alarak her bir vatandaşımıza bir ev vermeye gayret edeceğiz" açıklamalarında bulundu.                                                         

Çamlıca´nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da yakından ilgilendiği bir bölge olduğunu aktaran Bakan Özhaseki, çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini belirtirken, buradaki çalışmalar konusunda herkesi dinlemeye açık olduklarını da söyledi. Bakan Özhaseki özetle şöyle konuştu:"Burada ortaya çıkan yapıların yüzde 80´ini vatandaşa dağıtılırken sadece yüzde 20 TOKİ´ye kalıyor. Bu yüzde 20´lik kısım yüzde 80´lik dilimi yapmaya yetmiyor. Cumhurbaşkanımız da vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda hassasiyet gösteriyor. Biz de özel ilgi gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini itirazlarını dinlemeye her zaman hazırız. Çamlıca´daki yıkım işlemlerine karşı çıkanlar varmış. Ancak biz sadece anlaştığımız binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. İtirazı olanları sonuna kadar ben dinlemeye hazırım. Çok güzel kimlikli yapılar inşa edeceğiz burada. Bu tehlikenin farkında olarak vatandaşların bize yardımcı olmalarını istiyoruz"


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı