BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

?BİRİNCİ HEDEFİMİZ RİSKLİ YAPILARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi. Bakan Özhaseki, komisyon üyelerine bakanlığının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ile bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İnsan ve çevre dostu katılımcı bir şehircilik anlayışında olduklarını vurgulayarak ?Hedef olarak Türkiye´de en az yapı stoğunun yarısını yenilememiz lazım. 20 milyon civarında ortalama yapı var. Bu 20 milyonun 5 milyonu 1999 depreminden sonra yapılmış. 1999 sonrası gelen yönetmelikler biraz daha sağlıklı, biraz daha sağlam. Bunlara kabaca sağlam gözüyle bakabiliriz. 1999 öncesinde 15 milyon yapı var, bunun yarısı riskli gözüküyor. 6 milyon, 7 milyon yapının biran önce dönüştürülebilmesi, değiştirilebilmesi birinci hedefimiz olmalı.?
Bütün yerleşim yerlerinde atıksu arıtma tesislerinin yapıldığının altını çizen Bakan Özhaseki, ?Katı atık tesislerini de yapmamız gerekiyor. 2023´e kadar 1501 tane daha bizim arıtma tesisi yapmamız gerekiyor. 234´üne bir yıldır başladık devam ettiriyoruz. 7 yıl içerisinde bunları tamamlamaya çalışacağız.? dedi.
Sunum sonrası TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyelerini dinleyen Bakan Özhaseki, eleştiri ve önerileri tek tek not ettiğini ifade etti. Terörden zarar gören bölgelerin imarı hakkında da bilgiler veren Bakan Özhaseki; ?Sur içerisinde bir on maddeden oluşan eylem planı yaptık. Orada Koruma Amaçlı İmar Planını Anayasa kabul ettik. Şırnak ve ilçelerinde gerekli çalışmalar başladı. Rezerv alanı olarak bulduğumuz yerlerde binlerce konut yapmaya başladık. İdil´de tek katlı evler yapıyoruz. Diğer taraflarda üç veya dört katlı evler yapıyoruz. Geleneklerin de yaşayacağı ev tipleri geliştirdik. Silopi´de Cizre´de rezerv alanlarda konut üretimine başladık. Nusaybin´de iki mahallenin yıkıntısı temizlendi. Nusaybin´de anket yaptık. Onların istediği ve yaşa biçimine uygun ev yapmaya çalışıyoruz. Bütün bu alanlarda evleri en geç bir sene sonra teslim etmeye başlayacağız? ifadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı