BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

TÜRKİYE DELEGASYON OFİSİ´Nİ AÇTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fas´ın Marakeş kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) için hazırlanan Türkiye Delegasyon Ofisi´ni açtı.
Açılış törenine Türkiye´nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ile COP22´de görev alan Türk heyeti katıldı.
Bakan Özhaseki, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Burada tüm dünyanın yer aldığı bir ortamdayız, önemli konular etrafında çalışıyoruz. Türkiye olarak güzel bir stant açtık, inşallah yapacağımız görüşmeler neticesinde Türkiye istediklerini elde ederek COP22´yi başarılı bir şekilde tamamlar." dedi.
Açılan Türk standına ilişkin AA muhabirine özel demeç veren Bakan Özhaseki, Türkiye´ye ilginin yoğun olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Bütün dünya ülkelerinin rağbet ettiği ve neredeyse tamamının katıldığı çok geniş kapsamlı yapılan bu toplantıda, Türkiye standını açtık. Türk heyeti tarafından hazırlanan standımıza büyük ilgi var. Burada iklim değişikliğiyle ilgili müzakereler yapılıyor, bizim de Türkiye olarak birtakım iddialarımız, beklentilerimiz ve taleplerimiz var. Bu konuları gündeme getirmek için yaklaşık 75 kişilik bir ekiple temsil ediliyoruz. Birçok bakanlığımıza ait arkadaşlarımız burada. Ayrıca resmi kurumların haricinde özel sektörden birçok temsilci de burada yer alıyor. Biz de Bakanlık olarak COP22´de çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştireceğiz."
Törenin ardından standı gezen Bakan Özhaseki, çalışmalar hakkında bilgi aldı, ayrıca buradaki sanatçılarla ebru ve hüsn-i hat çalışmalarına eşlik etti. Ziyaretçilerle bir süre sohbet eden Bakan, misafirlere kendi eliyle Türk lokumu ikram etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından COP22 kapsamında kurulan Delegasyon Ofisi´nde, Türkiye´nin çevre ve iklim değişikliği alanında hayata geçirdiği veya geçirmeyi planladığı projeler, yapılan konferans, seminer ve ikili görüşmeler ile tanıtımı yapılıyor. Türk kültürü ve turizminin de tanıtıldığı ofiste ülkenin geleneksel tatları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi tarafından gerçekleştirilen kültürel faaliyetler ile ebru ve hüsn-i hat sanatları da uygulamalı olarak sergileniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı