BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

NUSAYBİN´DE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin´deki temaslarının ardından Nusaybin´de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla düzenlenen toplantıya katıldı.
Bakan Özhaseki toplantıda yaptığı konuşmada, bir süre önce Nusaybin´de terör saldırılarının yaşandığını anımsatarak, vatandaşın yaralarını sarmak, mağduriyetin hangi yöntemlerle giderilmesini konuşmak üzere geldiğini belirterek, toplantıda alacakları öneriler doğrultusunda hazırladıkları projeleri acilen uygulamaya geçireceklerini söyledi.
1994´te belediye başkanı olduğunu, o dönem partilerinin dışlanması nedeniyle işlerinin engellenmeye çalışıldığını dile getiren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:
"28 Şubat sürecini yaşadık. Çektiğimi bir ben biliyorum, bir de Allah biliyor. Beni vurdurmak için adam kiraladılar. Resmi zevat bunlar. Ya bir belediye başkanını niye vurmaya çalışırsınız kardeşim, nasıl adamsınız, niye yapıyorsunuz? Sanmayın ki sadece Diyarbakır hapishanelerinde işkenceler oldu, sadece Kürt halkı üzerinde işkence oldu. Onun dışında kendileri gibi düşünmeyen, kendileri gibi hayata bakmayan herkese baskı uyguladılar. Tek tipleştirme politikası vardı."
Bakan Özhaseki, 2002´de AK Parti´nin iktidar olmasının ardından işkencenin ve asimilasyon politikalarının, vesayet ile inançlara baskının sona erdiğini belirterek, bu süreçte ülke kalkınması için büyük çalışmaların yapıldığını kaydetti.
"Buradaki havalimanlarına imreniyorum. Kendi şehrimde yok. Güneydoğu´da yapılan otoyollara ve hastanelere imreniyorum. Allah daha fazlasını versin ve daha fazlasını yapalım." ifadelerini kullanan Özhaseki, bu hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.
Bakan Özhaseki, 15 Temmuz´da asker kılığına girmiş bazı eşkıyaların bir gecede darbe yapmaya çalıştığını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Senelerce en zengin ve en cömert insanlarımızın paralarını aldılar. O vahşi yapı bir gecede kurt adama dönüştü. Meclisi bombaladılar, bu işe karşı çıkan insanların üzerine kurşun sıktılar. 250 kişiyi şehit ettiler, 2 bin 200 kardeşimiz gazi oldu. Onları ziyaret ettiğimizde anlattıkları hikayelere hepimiz oturup ağladık. Allah´a hamd olsun o vahşi yapı da gitti."
- "Envai çeşit oyunlar oynamaya devam ediyorlar"
Bakan Özhaseki, operasyonda yakalanan PKK´lı bir teröristin 15 Temmuz´dan önce Kandil´den askere saldırı yapılmaması yönünde kendilerine talimat verildiğini, başarısız hain darbe girişiminin ardından ise askere saldırı yapılması yönünde Kandil´den emir verildiğine ilişkin itirafta bulunduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Dışarıda o kadar hain var ki bize istemeyen hepsinin gözü bu toprakların üzerinde. Bize inancımızdan, tarihimizden şu anda üstlendiğimiz misyondan dolayı bulunduğumuz coğrafyanın zenginliğinden dolayı bize karşılar. Bunun için de envai çeşit oyunlar oynamaya devam ediyorlar. Bize düşen uyanık olmak, yurt dışından bizi yönetmeye kalkışanlara piyon olmamaktır. Kandırılmış insanları nasihatle, iyilikle muamelede bulunmaktır."
Kardeşliğimize helal gelmemesi önemli, birliğimize ve beraberliğimize gölge düşmemesi önemli. Bir olursak bunların altından kalkarız." Diyen Bakan Özhaseki, "Yedi düvel üzerimize gelse, şu anda ekonomik boğulma hareketi de yapsalar biz bunların altından kalkacağız ve kalkıyoruz. En çok da zorlarına o gidiyor." ifadesini kullandı.
Dış güçlerin Afrika´da, Avrupa´nın doğusunda ve Ortadoğu´da oynadıkları oyunda başarılı olduğuna dikkati çeken Bakan Özhaseki, şöyle devam etti:
"Türkiye üzerinde son 10 senedir on tane oyun oynadılar tutmadı. Adeta çıldırıyorlar. 15 Temmuz´da Batı ülkeleri bir kere içlerinden gelerek ´Geçmiş olsun.´ demediler. Fransa´da bir patlama oldu, dünya oraya gitti. Yürüyüşler yapıldı, terör lanetlendi. Burada bir darbe girişimi olmuş bir ´Geçmiş olsun´ diyemediler."
Bakan Özhaseki, Suriye´de yaşanan drama vurgu yaparak, şunları söyledi:
"Bitkiler ve balıklar için yüz milyar dolar harcıyorsunuz da Suriye´de insanlar kaçıyor, çocuklar denizde ölüyor, onun için niye kılınız kıpırdamıyor? Ot kadar hükmü yok mu bu insanların? Niye yok peki; İnancımızdan, kültürümüzden kimliğimizden dolayı. Aklımızı başımıza alalım. Dışardan gelen bu yabancı taarruza karşı. Hepimizin bir olması, uyanık olması ve beraber olması lazım. Sizin burnunuz kanarsa benim içim acır, yüreğim yanar ama onların hiçbirisinin yanmaz."
- "Terör burada barınamayacak"
Devletin suçlulara karşı sert yüzünün, mazluma karşı ise şefkatli yüzünün bulunduğunu belirten Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Daha önce yaşanan bu hadiselerde devlet kudretli gücünü gösterdi. Bundan sonra terör burada barınamayacak, bir daha eline silah alıp yaşayamayacak. Ama şimdi devletin merhametli yüzünü gösterme zamanı geldi, sıra inşa ve ihya faaliyetine geldi. Bana bir görev düştü seve seve yapacağım inşallah. Az çok belediyeciliğin, altyapı ve üst yapının ne olduğunu biliyoruz. Ne kadar bilgi birikimim varsa burada kullanacağım. Burada gecikmemizin sebebi alan temizlenemediği içindir."
Terör saldırılarının gerçekleştiği Sur, Silopi ve Cizre´de vatandaşlar için evler yapıldığını belirten Özhaseki, Nusaybin´deki gecikmenin sebebinin alan temizliğinin tamamlanmasını beklemekten kaynaklandığını söyledi.
- 2 mahallede temizlik sürüyor
Bakan Özhaseki, Nusaybin´de 4 mahallenin temizlendiğini, 2 mahalledeki temizliğin devam ettiğini aktararak, vatandaşın onay vermesi halinde çalışmalara başlanacağını kaydetti.
3 kilometre uzaklıkta yapılacak evlerin 3 kilometre uzakta 500 metrelik bir bahçe içerisinde 135, 160 ve 185 metrekareden oluşacağını ifade eden Özhaseki, "Herkesin durumuna göre, yıkılan evine göre ev vereceğiz. Yoksa boşalttığımız alanlardan yıkılan yerlerden temizlediğimiz alanlarda evlerini yapıp vermeyi düşünüyoruz. Ay başına kadar mümkünse burada evleri yıkılan hasarlı olan kardeşlerimiz açtığımız irtibat bürosuna gidip nasıl bir ev tercih ettiklerini oradakilere bildirsinler. Bu bağlayıcı değil, ´Hiç kimseye illa buradan alacaksın.´ diye zorlamayacağız." dedi.
Bakan Özhaseki, sitelerde yeşil alan, spor tesisi, cami ve okulların yer alacağını da aktardı.
- "Devlet yavaş yavaş gelir ama sıkı gelir"
Bakan Özhaseki, DBP´li belediyelerin hizmetinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Belediyecilikte gözünüz olmasa niyetiniz hizmet değil de ´Kandil´e nasıl para gönderirim militanları nasıl beslerim, arka tarafı nasıl silah deposu yaparım.´ olursa o zaman da gün gelir hesap sorarlar. Devlet yavaş yavaş gelir ama sıkı gelir, ondan sonra hesabını sorar. Bundan sonra zaten güvenlik ön planda olacak. Artık hiç taviz yok. Bunu herkes bilsin. Hem güvenlikten taviz yok hem de hizmet başlayacak. Su şebekelerinin hepsini yenileyeceğiz. Bir taraftan altyapıya giriyoruz, bir taraftan da sosyal tesisler yapıyoruz."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, daha sonra beraberindekilerle 8 Mart Mahallesi´nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkı ile Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi´nin açılışını yaptı.
Ardından aynı mahallede engelli Aslan Karakaş´ın evini ziyaret eden Bakan Özhaseki, aile bireyleriyle sohbet edip çocuklara oyuncak dağıttı. Bakan Özhaseki, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti Nusaybin İlçe Başkanlığını da ziyaret etti.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı