BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?ŞEHİRCİLİK ŞURASI´NI 4 ANA BAŞLIKTA YAPACAĞIZ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Sur´da gerçekleştirilen ?Toplu Temel Atma Töreni? sonrası NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.
Sur´un bir taraftan altyapısı, bir taraftan üst yapısı, bir taraftan da geleneksel dokuya haiz evleri ile ihya edileceğini ifade eden Bakan Özhaseki, çatışma yaşanan bölgelerdeki mağduriyetleri gidermek için vatandaşlara seçenekler sunulduğunu da hatırlattı.
Terörden etkilenen Doğu ve Güneydoğu´daki 7 bölgede, çalışmaların hızla sürdürdüğünün altını çizen Özhaseki, ?7 bölgemizin okul alanları, camileri, Kur´an kursları, spor alanları, sosyal donatı alanları, peyzajlarını yaptığımızda mükemmel bir şehir ortaya çıkıyor.? dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenmesi beklenen ?Şehircilik Şurası?nın çok önemli olduğunu ve 4 ana başlık çerçevesinde yapılacağını kaydeden Bakan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:
?Şehircilik Şurası´nın ana başlıklardan bir tanesi, kentsel dönüşüm noktasında olacak. Bilim adamlarının, bu konudaki uzman olanların görüşlerine baktığımız zaman şu iki noktada neredeyse hem fikirler: Bir; İstanbul için deprem bir kesinlik arz ediyor, 2030 yılına kadar olması da muhtemel, daha ileri bir tarih veren yok, yarın sabah da olabilir, 2030 yılına kadar uzayabilir de. Bunun şiddeti en az 7 olacak diye söylüyorlar. Şimdi bakın bu korkunç bir şey. Bizim yapmamız gereken ne? Hazırlıklı olmak.?
2012´de çıkan yasa kapsamında vatandaşların yavaş yavaş evlerini değiştirmeye, dönüştürmeye başladığını belirten Bakan Özhaseki, ?Belediyeler de kentsel dönüşüm alanı ilan ederek birtakım yerleri yenilemeye başlamışlar, fakat düşündüğümüz hızda gitmiyor, bizim bunu çok hızlı yapmamız lazım, 2030´a kadar sağlam görmediğimiz bütün binaları yenilememiz lazım.? şeklinde konuştu.
Türkiye genelinde 1999 depremi öncesi yapılan 15 milyon binanın yaklaşık yarısının dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, ?Bunu biz şu önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok hızlı yaparsak depreme hazırlıklı oluruz.? dedi.
?Kentsel dönüşümde şu ana kadar uygulanan yasanın eksiklerini gördük, hatalarını gördük, neler yapılması gerektiği hususunu da tabi kendi içimizde çalışıyoruz.? diyen Özhaseki, sözlerini şöyle sonlandırdı:
?Ama o şûrada bilim adamlarını, üniversiteleri daha doğrusu, belediyelerimizi, müteahhit gruplarımızı ve bu konuya akıl veren, fikir yürüten, düşünen kim varsa biraya getirip yeni bir yol haritası belirlemek istiyoruz, bu bizim için önemli. Buradan çıkacak yol haritasında mutlaka kanuni düzenlemeler olacak, altyapısıyla ilgili birtakım mevzuat düzenlemeleri olacak, ama bir taraftan finansman bulma, bir taraftan kentsel dönüşümün daha sağlıklı ve kimlikli yapılması hususunda da birtakım görüşler çıkacak. İşte bunları toparlayıp bir an önce işe başlamak istiyoruz.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı