BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?HERKESİN YÜZÜ GÜLECEK İNŞALLAH?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gördüğünüz o terör örgütlerinin hepsi bir. FETÖ´sü de PKK´sı da DAEŞ´i de aynı bunların hepsi birbirinden beter. Bunların hepsi bizim düşmanımız, bu milletin, Türkiye´nin düşmanı. Bizim birliğimizi, dirliğimiz, güçlü olmamızı istemiyorlar. Parçalanmamızı, bölünmemizi istiyorlar" dedi.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Bakan Özhaseki, 3 ay önce Diyarbakır´a geldiklerinde eylem planlarını anlattıklarını ve bazı temeller attıklarını, bugün ise devamında hazırladıkları yerlerin temelini attıklarını ifade etti.
Diyarbakır´da temeli atılan projeleri bir yılda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özhaseki, "Allah´tan mani gelmezse burada başladığımız işler bir senede hitama erer. Kardeşlerimizin dertlerine derman olacak işler çok şükür yapılıyor. Devlet olarak, teröristlere karşı kudretli şamarını vururken, bir taraftan da vatandaşın mağduriyetini giderecek şekilde şefkatli kanatlarını açmak durumunda" diye konuştu.
Devletin temsilcisi AK Parti Hükumeti olarak, yaraları sarmak, mağduriyetleri gidermek ve sıkıntıları çözmek için sürekli bölgeye geldiklerini belirten Özhaseki, büyük projelerle Sur içerisinde herkesin övüneceği bir şey ortaya çıkacağını aktardı.
- Vesayet rejimini AK Parti bitirdi
AK Parti´nin 14 yıllık iktidarı döneminde çok önemli mücadeleler verdiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Allah´a şükür olsun gelmiş geçmiş bütün hükümetlerden daha başarılıyız. Eğitimde, sağlıkta, havada, yol yapmada, ekonomide başarılıyız. Bununla övünebiliriz, başımız dik olarak bunu her yerde söyleyebiliriz. Bu ülkede vesayet rejimi vardı. Topluma ayar vermeye çalışırlardı. Siyasi irade bir şey yapmaya çalıştığı zaman buna engel olurlardı. Sonra bakarlardı olmuyor, ihtilal ortamı hazırlayıp ihtilal yaparlardı. Faili meçhulleri onlar işlerdi. Seçilmiş insanlara olan güvensizliği arttırıp ihtilallerle ocaklarını başlarına yıkarlardı. Bu vesayet rejimi hakkından bizler iktidar olarak geldik. O vesayet rejimini bitirdik."
Bakan Özhaseki, kendilerinden önce Diyarbakır Cezaevinde insanlara baskı ve işkence yapıldığını, insanların ırkını söyleyemediğini ve dilini konuşamadığını aktararak, "Allah´a şükür biz bunların da altından kalktık. Şimdi özgürlük ortamı geldi. Ne hapishanelerde işkence var ne de bir Allah´ın kuluna kötülük var. Hiç kimse Kürt olmaktan da Türk olmaktan da utanmıyor. Bunları bizim iktidarımız sağladı" ifadelerini kullandı.
AK Parti´yi iktidardan düşürmek için birçok yollara başvurulduğunu anımsatan Özhaseki, "İktidara geldiğimiz ilk yıldan itibaren yapılmadık tertip bırakmadılar. Danıştay´a saldırı yapıp, iktidarı düşürmeye çalıştılar. Sonra cumhuriyet mitingleri yaparak güya laiklik tehlikede demeye çalıştılar. Meclise başörtüsüyle gelen bacımıza o günün Başbakanı ?Haddini bildirin? diye bağırıyordu. Niye cumhuriyet ve laiklik için tehlike oluşturduğunu zannediyordu. Bugün meclise oturan kardeşlerimizin yarısı başörtülü, yarısı açık. Dostça oturuyorlar. Laiklik tehlikeye mi girdi. Cumhuriyet battı mı" diye konuştu.
Terör örgütlerinin birlikte Türkiye´nin birliğini ve beraberliğini hedef aldığını aktaran Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:
"Gördüğünüz o terör örgütlerinin hepsi bir. FETÖ´sü de PKK´sı da DAEŞ´i de aynı, bunların hepsi birbirinden beter. Bunların hepsi bizim düşmanımız, bu milletin, Türkiye´nin düşmanı. Bizim birliğimizi, dirliğimiz, güçlü olmamızı istemiyorlar. Parçalanmamızı, bölünmemizi istiyorlar. Parçalanmış bir Türkiye´de bunlar hepimizle oyuncak gibi oynarlar, sonra paçavra gibi atarlar. Milletin feraseti bunları yendi. Biz birliğimizi, dirliğimizi devam ettireceğiz. Şimdi ekonomik bir boğma hareketi var. Allah´ın izniyle bunun da altından kalkacağız. Biz bu ülkeyi büyüteceğiz, kardeşliği tesis edeceğiz. Herkesin yüzü gülecek İnşallah. Onun için burada Sur´dayız, Diyarbakır´dayız. Allah dirliğimizi, birliğimizi bozdurmasın. Bu birliğimizi de bozmak isteyenlere fırsat vermesin."
Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından Diyarbakır´da TEOG sınavında dereceye giren öğrencilere plaket verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı