BAKAN ÖZHASEKİ;

BAKAN ÖZHASEKİ;

KOORDİNASYON ?TOPLANTISINDA 18 PROJE ELE ALINDI? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Mustafa Çelik´ten brifing aldı. Arslan ve Özhaseki, daha sonra Belediye Meclis Salonu´nda düzenlenen ve basına kapalı yapılan koordinasyon toplantısına katıldı.
Bakan Özhaseki, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, toplantıda 18 projenin ele alındığını, bunlardan en önemlisinin, Kayseri kamuoyunun çok konuştuğu hava terminalinin büyütülmesi olduğunu söyledi.
Proje çerçevesinde yeni bir iç hatlar terminali yapılacağına işaret eden Özhaseki, "Dışarıdaki alanda da askeriye ile ilgili uzun görüşmeler, sıkıntılar vardı. O yazıyı alana kadar hal gelmişti başımıza. Türkiye´de milattan öncesi ve milattan sonrası var. Eski askeriyeye selam bile zor veriliyordu. Sanki o milletin parçası değil gibi davranırlardı. Orada bomboş duran araziyi milletin hizmetine vermekten kaçınırlardı. İki satırlık imzaya 10-12 yıl uğraştık. Şimdi Allah razı olsun, ´milletin malı değil mi, buyurun diyorlar´ hizmet gidiyor. Bu bizim için önemliydi.? dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:
?İkincisi hızlı tren meselesi. Bunu birkaç kez eski bakanlarımız da geldi söyledi, biz de anlattık ama Kayseri´de müzmin muhalifler var. Bu müzmin muhalifler, ´Bizi oyalıyorsunuz, siteye girdim şu yazıyor. Ne hızlı treni, herkes aldı gidiyor siz seyrediyorsunuz´ falan filan. Ankara´dan başlayarak Konya´ya çok kısa ve kolay bir yoldu. Doğru da bir projeydi, yapıldı. Helali hoş olsun, güle güle kullansınlar. Eskişehir-Ankara tarafı başladı. Doğuya giden hatta da bizim için çalışıldı, projeler bu sene bitiyor, sene sonuna ihalesi yapılıyor, yapım süresi 3-4 yıldan aşağı olmayacak gibi gözüküyor, kolay bir iş değil ve Kayseri de buna kavuşacak. İnşallah bu proje büyür, gelişir, doğuya, batıya her tarafa gider.?

 

Bakan Özhaseki, güzel bir iş birliğinin de bölge hastanesine yapılacak raylı sistemde ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Değerli bakanımız gelecek orada raylı sistemi yapacak. Belediyemiz de kavşakları yapıyor. İnşallah herkes üzerine düşeni yapacak. Banliyö hattı için de anlaşmalar yapılmıştı. Ufak tefek aksamalar vardı, şimdi o da aşıldı. Araçlar da kiralanıyor. Belediyemiz de üzerine düşeni yapıyor. Çok kısa sürede sanıyorum ilçeler Kayseri ile çok rahat buluşabilecek. İnşallah hızlanacak. Kahramanmaraş´a bağlanma işi de bizim için önemliydi. Çalışmalar başlamış. İnşallah sonucunda hayırlı bir iş çıkar da Kahramanmaraş´a buradan 1,5-2 saatte ulaşırız. Yarım saat daha gittiğinde Gaziantep´e ulaşıyorsun. Bu müthiş bir şey. Orada 5 kilometrelik bir tünelden bahsediliyor." diye konuştu.
İstikrarın sürmesini dileyen Bakan Özhaseki, "İnşallah önceki dönemlere dönmeyelim. İstikrarsız, ülkenin perişan olduğu, ekonominin iflas ettiği dönemlere dönersek hızlı tren de konuştuğumuz diğer projeler de nostalji gibi burada kalır. Allah korusun. Rabbim iyilikler, dirlik düzen versin, huzur, istikrar versin de biz de bu hizmetleri yapalım." ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”