BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

"MİLLET SİZİ SEVERSE İKTİDARA TAŞIR" ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanlığı´nı ziyaret etti. Bakan Özhaseki, İl Başkanlığının Salonu´nda düzenlenen Kocasinan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı´nda yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine değinerek, muhalefet partisinin tavrını eleştirdi.
Muhalefetin vatandaşın cumhurbaşkanını seçmesine de sıcak bakmadığını savunan Özhaseki, "O günden başlarına gelecekleri biliyorlardı. ´Vatandaş seçsin´ demekten korkuyorlardı. Niye ´Biz ayak oyunlarıyla Mecliste seçeriz. Daha olmadı, tankı tüfeği de çeviririz oraya doğru, korkudan içeridekiler istediğimizi yaparlar´. Bunları herkes biliyor. Öyle yüzde 20 alarak, allem kallem ederek iktidara gelmek yok. Bakan satın alarak, otellerde motellerde iktidara gelmek yok, numaralar çekerek gelmek yok. Vatandaş sizi sevecek, en az yüzde 50 verecek geleceksiniz. Türkiye inşallah bu sistemle güçlü Türkiye´ye adım atacak. Güçlü olmazsanız sizi yaşatmazlar." diye konuştu.
Yeni sistemle iş başına gelecek hükümetlerin yüzde 50 oy alması gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Güçlü Türkiye için güçlü iktidara ihtiyaç var. CHP´yi ara ara bağımsız bir milletvekili gibi dinleyeyim diyorum, dediklerinde bir haklılık payı varsa ´Bu arkadaşlar şurayı doğru söylüyorlar diyeyim.´ diyorum. ´Cumhuriyet elden gidiyor, rejim bozuluyor.´ diyorlar, Allah Allah. Cumhuriyet gitmiyor, demokrasiden, insan haklarından, laiklikten taviz var mı? Yok. Hukuk devletinden taviz var mı? Yok. Nasıl oluyor da rejim bozuluyor? Sizin vücut kimyanız bozuluyor olmasın bu sistem geliyor diye? Emin olun vücut kimyaları bozuluyor."
Bakan Özhaseki, yeni sistemden kimsenin, CHP´lilerin de korkmaması gerektiğini, düzenlemenin onların da faydasına olacağını vurguladı.
Muhalefetin kendisini millete sevdirmesi gerektiğini ifade eden Özhaseki, "Bunun kolay yolu Mecliste onun bunun bacağını ısırmak değil, kürsüyü işgal etmek değil, bir sürü tuhaf eylem değil, kendinizi millete sevdirmek. Millet sizi severse iktidara taşır. Millet zaten biliyor nasıl olduğunuzu, eskiden neler yaptığınızı biliyor, sizin temsilcilerinizi çok iyi tanıyor. Biz bu kolay yolu tarif ediyoruz ama onların işine gelmiyor." şeklinde konuştu.
Kayseri´de hayata geçirilecek olan 18 proje ile ilgili Bakan Özhaseki şu değerlendirmelerde bulundu:
"Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının 2017 yılı içinde tamamlanması ve yapım çalışmalarına başlanması konusunu Sayın Bakanımız ile değerlendirdik.
Belsin-Otogar-Şehir Hastanesi-Mobilyacılar Sitesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi raylı sistem bağlantı hattının yapımı ve Yeşilhisar-Sarıoğlan ilçeleri arasındaki banliyo tren hattının tamamlanmasıyla da şehir içi ulaşım rahatlayacak.
Bir başka önemli projemiz, Kayseri Havaalanı terminal binasının genişletme çalışmasıyla ilgili olacak. Yeni iç hatlar binasının yapımı ve apron alanının genişletilmesi ile havaalanına daha çok uçağın iniş kalkışı ve konaklaması sağlanacak.
Kayseri-Kahramanmaraş arasındaki Dokuzdolambaç olarak bilinen bölge artık trafik kazalarıyla anılmayacak. İnşa edilecek tünelle hem daha güvenli yolculuk yapılacak hem de iki şehir arasındaki mesafe 1 saat kısalacak.
Mersin´den Ankara´ya ulaşımı sağlayan güney otobanında Aksaray üzerinden Kayseri´ye bağlantı yolu projesi için çalışma başlatıyoruz.
Felahiye- Göğdere yolunun yapımı ve ayrıca tarihi Sarıoğlan Şahruh Köprüsü´nün restorasyonu da gündemimizdeki çalışmalar arasında.
Kayseri´ye yakışan 18 büyük projeyi hayata geçirmek için desteklerini bizden esirgemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan´a bir kez daha teşekkür ediyorum. "


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı