BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

İMAM HATİP OKULLARI TÜRKİYE´DE ÖNEMLİ VAZİFE İCRA ETTİ ...

Bu yıl 12. Gerçekleştirilen geleneksel imamhatip ailesi piknik etkinliği fuar alanında yoğun katılımla yapıldı. Etkinliğe katılan Çevre ve Şehircilik bakanı Bakan Mehmet Özhaseki,  "İmam hatip okulları Türkiye´de önemli vazife icra etti" diye konuştu.

Düzenlenen Etkinliğe Bakan Özhaseki´nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve İmam Hatip mezunları katıldı.

Törende konuşan il müftüsü Doç.Dr Şahin Güven, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ister imamhatipli olsun isterse farklı liselerden olsun dini eğitimlerini vermek ahlaki eğitimlerini vermek bizim görevimizdir dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de yapılan pikniğe ev sahipliği yapmanın gururunu duyduklarını belirterek şöyle konuştu.

Kolay değil 12.si yapılıyor. Hep böyle konuşuruz  bu tip organizasyonları  yaparken ama  böyle süreklilik arz eden  devamlılık arz eden  gittikçe güçlenerek  büyüyerek yapılan  organizasyonlar doğrusu  bizim en çok sevdiğimiz  destek verdiğimiz organizasyonlar. Bu hafta  bu ve benzeri  en az 3 4  toplumsal  iştimayi konularda  toplantılara  ev sahipliği yaptık  ve içerisinde hep bulunduk  daha dün Bosna  dan gelen  50 kadar öğrenci  bize Bosna  baş imamına  ev sahipliği yaptık. Diyarbakır dan gelen  müftülerimize ev sahipliği yaptık  bunları yapmaya da mecburuz  bunlar bizim  vebalimiz boynumuzun borcu. İşte gördük  geçen sene 15 temmuz da olan olayları  rahmetli Muhsin başkanın dediği gibi  bizim tarlayı sürmüş diyorlardı  eğer biz uğraşmasak  birileri geliyor bizim tarlayı sürüyor  bizim kendi gençlerimizi kendi çocuklarımızı  hem de kendi zenginliklerimizden aldıkları kaynaklarla  işliyorlar ve  kendilerine bir piyon olarak   bu ülkeye de  düşman  olarak  geçiştiriyorlar. İşte onun için  bizler  bu tip organizasyonların içinde olmaya gayret ettik.  Kaymeklerimizle  gençlerimize kadınlarımıza yönelik  sürekli eğitimler veriyoruz . bugün  kaymeğimize baktığımızda 600´ü geçti çalışanımız.  1 yıl içerisinde  Kaymek te kurs alan hemşehrilerimizin sayısı  20 binlere ulaştı.  Genç  kaymekler de bir o kadar sayıya ulaştık . bu işlerden mutluyuz . bundan sonra da yapacağız ?.

AK Parti milletvekili Taner Yıldız´da bizler Türkiye´nin gelişmesine ilerlemesine hep birlikte katkı koyacağız ama Türkiye hem ekonomik olarak hem zihni olarak değişim içerisinde, 15 temmuz da Türkiye´nin fiziğini bozmak istediler, sınırlarını bozmak istediler,istikrarını bozmak istediler, yalnızca darbe girişimiyle kalınmadı aynı zamanda kaos oluşturup isyana dönüştürmek istediler dedi.

İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından düzenlenen piknik buluşmasına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen yıllarda 10 yıl kadar İmam Hatip okulunun vakıf başkanlığını yaptığını hatırlatırken, şöyle dedi:

"O dönemde bile hayırsever gelir, İmam Hatip okulu yaptırmak için başvuru yapardı. Valilerden izin çıkmazdı. 21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak itiraf ediyorum; 10´dan fazla kaçak İmam Hatip Okulu yaptırdım. İmar planına işletemedik. Hayırseveri bulduk, okul yaptırmadılar. Aileler öncelikli olarak çocuklarının temelinin sağlam olması için İmam Hatip´e yazdırmak istiyorlardı. Aslında İmam hatip okulları Türkiye´de önemli vazife icra etti. Bizim bildiğimiz inandığımız İslam´ın dayanmış olduğu temeli İmam Hatip okulları ortaya koydu. Kuran ve sünnete dayanan islamı imam hatip okulları verdi. O yüzden sapkın ne kadar cemaat, cemiyet, dernek imam hatiplileri çok sevmediler.?FETÖ hareketinde İmam Hatipli insan sayısı çok az olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlkokuldan aldıkları çocuklar var. Onlara dinin temel esaslarını, Hazreti peygamberinin hayatını anlattıklarını göremezsiniz. Önce ´Sızıntı Dergisi´ ile başlarlar, ´Adanmış Ruhlar´ kitabı ile devam ederler. FETÖ´de peygamberimizin hayatı anlatılmaz. Belediye başkanlığım döneminde FETÖ´cü bir askeri komutan, askeriyedeki bir programda Ramazan günü viski içti. Neden Pensilvanya´daki şizofren manyak ´Kendinizi gizleyin´ dediği için. İmam Hatipli olsa bunu yapar mıydı? Yapmazdı. Sınav sorularını çaldılar. İmam Hatipli olsa bunları yapar mıydı? Yapmazdı. Yapılacak ve yaptıkları rezillikler ilahi hitapların hiçbirinde yoktur. En zeki çocuklarımız seçtiler. En saf iş adamlarını bulup paralarını yoldular. İmam hatip okulları yetişen nesil iktidarın birçok noktasında yer alıyor. Bizim neslimizin iktidara geldiği nokta eskisi ile kıyaslanamayacak kadar iyi durumdadır.?

Konuşmaların ardından pikniğe katılanlara pilav ikramında bulunuldu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor