BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?İSTANBUL´UN YARISINI YENİDEN İNŞA EDECEK GÜCÜMÜZ VAR? ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde HaberTürk TV´de Türkiye´de deprem ve kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 18. yılında depremin yaşandığı Gölcük´te HaberTürk TV´nin canlı yayın konuğu oldu. Veyis Ateş´in sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, Türkiye´de deprem konusu ile kentsel dönüşümü değerlendirdi. Açıklamalarında Türkiye´nin yüzde 66´sının deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, son yüz yıl içinde Anadolu´da yaşanan depremleri hatırlatarak bu süreçte alınan derslerin olduğunu söyledi. 17 Ağustos depreminin ardından yapılan yönetmelik değişikliklerine de değinen Özhaseki, ?17 Ağustos depreminden sonra deprem riski düşünülerek yönetmelik değişikliği yapıldı. Bu değişiklikten sonra inşa edilen yapılar yönetmeliğe göre yapıldıysa, insanlar rahat edebilir. 2010´lu yıllarda kentsel dönüşümü hızlandırma çalışmaları başladı. Yapılan düzenleme ile evini dönüştürmek isteyenlere avantajlar sağlandı. Bankalardan alınan kredilerde kolaylıklar sağlanacağı söylendi. Tüm bunlar yaşananlardan ders alma alametleri? diye konuştu.

 

 ?YASANIN ELİ KULAĞINDA?

Depreme karşı alınması gereken önlemlerin başında kentsel dönüşüm çalışmalarının geldiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, bu konuda önümüzdeki günlerde çıkması planlanan bir yasaya da değindi.  Özhaseki, ?Ekibimle, arkadaşlarımla uzun süren, tempolu bir çalışma yaptık. Şehircilik Şurası´nda bu konuya ayrı bir başlık ayrıldı 3 aydır tartışıyorlar. Akademisyenler, müteahhitler, mühendisler, STK´lar? Eğer önümüzde 15 sene varsa 7.5 milyon bağımsız birimi yenilemek zorundayız. Bunun yüzde 25´i de İstanbul´da. Bunu yapabilecek gücümüz, bilgimiz, birikimimiz var. Hedefimiz yılda 500 bin birimi yenilemek. Bina bazlı dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlar için teşvikleri artırarak, finans sorununu çözerek dönüşüm yapılmasını sağlayacağız. Fikirtepe´de dönüşümü tamamlamak için yıllardır uğraşılıyor. Yaşanan sorunları çözmek için neredeyse bakanlık olarak biz müteahhitlik yapacağız. Vatandaşın içinde 3-5 kişi de olsa biraz kendini düşünenler, çıkarcılar çıkıyor. Onlar da çıkıp yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Derken bunların mahkeme süreci derken işler duruyor. Bu sorunları aşacak yasayı yazdık. Eli kulağında, bu sene içinde çıkarırız? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı