BAKAN ÖZHASEKİ:

BAKAN ÖZHASEKİ:

?TÜRKİYE EN ŞİDDETLİ DEPREME HAZIRLIKLI OLACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki  Melikgazi Belediyesi´nin temel atma töreninde  gerçekleştirdiği  konuşmada  kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek  ?Türkiye en şiddetli depreme hazırlıklı olacak? ifadesini  kullandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Mehmet Özhaseki,  hafta sonu  mesaisini  değerlendirmek üzere geldiği  seçim bölgesi ilimizde  Melikgazi Belediyesi´nin  392 dairelik kentsel dönüşüm konutları ile sosyal tesislerinin temel atma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün önemine ilişkin önemli mesajlar veren Bakan Özhaseki, Kayseri´de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile diğer belediye faaliyetlerinin Türkiye´ye örnek olduğunu belirtti. Belediye başkanlığı görevini teslim aldığı dönemden bu yana Kayseri´nin birçok konuda değişim yaşadığını dile getiren Bakan Özhaseki  sözlerinin  devamında  şunları kaydetti? ?Kayseri´de alt yapıdan devasa sosyal tesislere kadar yüzlerce alanda güzel işler yapıldı. Belediyecilikte destan yazmaktan bahsedilecekse Kayseri belediyeciliği bu konuda örnektir. Göreve başladığımızda Kayseri altyapısının yarısı yoktu. İçme suyu yüzde 65 civarında kayıp kaçak verirdi. Belediye ihalelerine mafya girer, başka kimseyi sokmazlardı. Şehrin merkezine 500 metre mesafedeki Emirgan Parkı´na aileler giremezdi. Bunları yaşadığımızdan bugüne ekip olarak bu kötülüklerin hepsinin defettik. Bu çalışmaların neticesi olarak buradayız? 

Son dönemde kentsel dönüşüme ilişkin çalışmaların hızlanarak devam ettiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, olası bir deprem tehdidine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli tedbir olduğunu vurguladı. Türkiye´deki yapı stoğunun önemli bir bölümünün riskli olarak görüldüğünü kaydeden Özhaseki,  ?Türkiye´de 15 milyon yapı stoğu var. Allah korusun bir deprem olursa yarısı riskli olarak görülüyor. Devlet olarak bizim zamanında bunlara tedbir alıp,  kentlere göç edenlere yer göstermemiz lazım. Zamanında böyle düşünülmediği için bu durumdayız. Binlerce insan göç ederken devlet kurumlarında yöneticiler yok muydu? Şimdi biz yeni baştan başlayıp, Türkiye´yi depreme hazırlık hale getirmek istiyoruz. Deprem korkulacak bir şey değil. İnsanları öldüren kötü yapılar. Neden Japonya´nın bir kentinden deprem geldiğinde insanlar hayatına devam ediyor da bizim ülkemizde deprem büyük bir korku oluşturuyor? Demek ki zamanında doğru işler yapılmadı. Ülkemizin topraklarının yüzde 66´sı deprem kuşağında. Nüfusumuzun da yüzde 71´i de bu kuşakta yaşıyor. Son yüz yılda gerçekleşen depremlerde yüz bin insanımız can vermiş, yüz milyar dolarlık bir kayıp ortaya çıkmış. Şimdi de yaşanması muhtemel bir deprem için hazırlıklar yapıyoruz. 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde kentsel dönüşümle ilgili yasalar ve teşvikler çıkarılmış. Şimdi 5 sene içinde bunu daha da hızlandıracak, yılda 500 bin bağımsız birimi yıkıp yeniden yapacak bir formül geliştirdik.  Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız yakında kanun olarak çıkarılacağını tüm Türkiye´de bir seferberlik başlayacağını söylediler.  Finansman ve rezerv sorunlarını çözdük. Meclis açıldıktan sonra da bu yasayı çıkararak Türkiye´yi en şiddetli depreme bile hazırlık hale getireceğiz. Türkiye´yi baştan sona yenilemiş olacağız. Akıllı evler, yeşil evler yapılacak. 500 bin binanın yapılmasıyla birlikte milyarlarca lira hareket olacak? açıklamalarında bulundu. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da