BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

"KEMAL BEY, BU KADAR YALANI NASIL SÖYLÜYOR? "

"KEMAL BEY, BU KADAR YALANI NASIL SÖYLÜYOR?"

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Mehmet Özhaseki önceki akşam  katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu öncesi  medya mensuplarının sorularını cevapladı.  Bakan  Özhaseki  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Bakırköy sahilleri ile ilgili ortaya attığı iddiaların hatırlatılması  üzerine  "Bakırköy sahillerinde ki  yüksek katlarda benim imzam yok. Kemal Bey bu kadar yalanı bir araya getirip nasıl söylüyor" ifadesini kullandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı. Bakan Özhaseki, resepsiyona katılmadan önce ana muhalefet partisinin Laiklik ve Cumhuriyetin yıkılacağı yönündeki söylemleri ile ilgili bir soruya, "Aslında muhalefet o tezi terk etmişti. Bundan birkaç sene öncesine ait Cumhuriyet mitingi yaptıkları ve laik elden gidiyor, tehlikede dedikleri dönemler hep geride kaldı. Son günlerde bunu söylemenin hiç prim yapmadığını anlamışlardı ama bazen ara ara depreşiyor sızıları söylüyorlar. Herhalde bunu diyen herkes de gülümsüyordur. Ne demek istiyor bunlar ya demek istiyorlardır. Çünkü hiç kimsenin laiklikle ilgili bir problemi yok. Eskiden olan problemler dindar insanlara yapılan baskı ve zulümden dolayıydı. Laikliğin herkesçe eşit şekilde, hür bir şekilde yaşaması esas değil midir? Eskiden başını örten çocuk yaşamıyordu.Okula gideceği zaman önü kesiliyordu. O zaman da büyük bir kavga sebebiydi. Meclise giren bir hanımefendiye yaptıklarını biliyorsunuz. Hep birlikte bağırarak dışarıya atmışlardı. Milletvekilliğini de elinden almışlardı. Şimdi o dönem geride kaldı. Mecliste ben soruyorum başı açık ve örtük bir çok hanımefendi var. Valla ben bakınca hangisi örtük hangisi açık aklıma bile gelmiyor. Kendi aralarında dostça geçiniyorlar. Orada milleti temsil görevini hakkıyla yerine getiriyorlar. Peki soruyorum Türkiye´de laiklik güçlendi mi ? Yoksa tehlikeye mi girdi ? O manzara ortaya çıkınca başörtülü çocuklar istedikleri gibi okullarına gidiyorlar. Laiklik tehlikeye mi girdi? Cumhuriyet´e bir şey mi oldu? Böyle bir şey yok.  Artık bizim ana muhalefetin bu istismardan bir an önce vazgeçmesi lazım. Doğrular üzerinde bir araya gelmemiz lazım. Onların da artık insanların inançlarına saygı göstermesi lazımdır. Kimse nasıl ki bir hanımefendiye niye başın açık demiyorsa o tiplerinde birine niye başın kapalı dememesi lazım. Bu kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Türkiye öyle bir yere geldi ki müthiş bir olgunluk içerisinde herkes hürce yaşayabiliyor. Ben öyle bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum" şeklinde  cevapladı?

Bakan Özhaseki  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Bakırköy sahilleri ile ilgili iddialarına ise şu cevabı  verdi  "Geçenlerde bir kanalda yine arka arkasına benimle ilgili yalanlarına devam etti. Bakırköy sahillerinde kendi imzasıyla çıkan diye bir şeyler söyledi. El insaf ya, Allah´tan korksun. Kemal Bey bu kadar yalanı bir araya getirip nasıl söylüyor ben merak ediyorum.Bakırköy sahillerinde o yüksek katlarda benim imzam yok. Belediye başkanlığı yaptığı dönemde neler yaptığını biliyoruz. Hadi yaptığımı söyle. Çıktın daha önce bir dosya ile ne yaptığını söylemeye çalıştın.Bende senin burnundan fitil fitil getirdim. Daha önce bir dava açılmıştı. Orada masumiyetim tescillendi. Sonra söylediği yalanları mahkeme tek tek ibraz etti. Benim arkadaşlarım 100 bin liraya yakın tazminat aldık.Onunla da sucuk dağıttık. İstiyorsa bir daha gündeme getirsin büyün evraklarını yeniden dağıtayım. Kemal Bey´in de böyle bir yol izlediğini açıkçası merak ediyorum. Aslında ana muhalefetin inşalara ümit vermesi lazımdır. Ana muhalefetin dediğinin hepsinin doğru olması lazımdır ki inşalar güvensinler. Zaten inandırıcılıkları olmadığı için bir yere çakıldılar. Oradan da ileriye gitmiyorlar. Kendileri bilir, güya bizim belediyelerde yaptığımız parti olarak işlemden dolayı bir cephe kazanmanın sevinci ve hevesiyle böyle bir şey teklif ediyorlar.  Hakikaten Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi, hadi seçime desek kaçacak delik ararlar. Sanki yarın belediye seçimleri olsa insanlar bunların yaptığı belediyeciliğe bakıp aferin ne güzel yaptılar deyip bunlara mı dönelim diyecekler. Yok öyle bir şey. Siyasi bir heyecan içindeler. Allah sonlarını hayır getire. Bunlar demokrasi de olağan şeylerdir. Bunlara gülünüp geçilir. Bizde söyledikleri zaman cevaplarını veririz."



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı