BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

KANKA TANITIM TOPLANTISINA KATILDI ...

KANKA TANITIM TOPLANTISINA KATILDI...

Çevre ve şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki kısa adı Kanka olan  Kansere Karşı Birlikte Derneğinin  tanıtım toplantısına katıldı. Özhaseki,  Erciyes Üniversitesine kurulacak Çocuk Hematoloji, Onkoloji Servisi ile Kemik İliği Nakli Hastanesinin yapımı için bir araya geldiklerini belirterek  bu işin sonunda doktorların gözüne bakan, annesinin gözüne bakan çocukların kurtuluşuna vesile olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya bakan Özhaseki´nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı   Ak Parti Milletvekilleri  Taner Yıldız ,İsmail Tamer Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammed Güven   Kayseri Şeker Fabrikası  Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay  hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Kansere Karşı Birlikte Derneği başkanı Prof.Dr. Musa Karakürkcü derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karakürkcü şöyle konuştu.

    kansere karşı derneğinin  amaçların dan bir tanesi  o çocuklara daha iyi tedavi  ortamı oluşturmak  istiyoruz.  Gerekirse yeni  hastaneler açarak  bunları sağlamak istiyoruz.  Sonrasında da  bu hastaneleri  yaptıktan sonra  gördüğümüz gibi kanser  bir çocuğa geldiği  zaman aslında  ailede perişan oluyor  belki aileler için  kalacağı bir  mekan  otel gibi bir yer  düşünüyoruz.  Kansere karşı yeni gelişmeler var  bu gelişmeler  biliyorsunuz  Erciyes üniversitesi  araştırma üniversitesi seçildi  ve Türkiye deki  ilk 10 üniversite arasında  kansere karşı çalışmalarda  gen kök merkezimiz var  burada hücresel tedaviler konusunda  çok ciddi çalışmalarımız var  gen kökü destekleyerek  ilerideki dönemde ise  derneğin amaçlarından bir tanesi  kansere karşı  beklide yeni ilaçlar bulabilmek. 

Daha sonra konuşan  Bakan Özhaseki hayırseverlerle bu projeyi tamamlayacaklarına inandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hayır işi işleyen herkesin Allah kesesini bereketlendirsin. Bunun için de dua ediyoruz. Bugün buraya İstanbul´dan arkadaşlarımız kalkıp geldiler, böyle bir hayırlı eser bırakalım istediler. Allah hepsinden razı olsun. Hastaneyi ziyaret ettik. O yavruları görünce hepimizin içi cız etti değil mi? Duygulanmayan, gözleri dolmayan kimse yoktu galiba içimizde. Allah bu derdi kimseye vermesin. İnşallah bu hastane yapılır. Düşündüğümüzden kısa süre içerisinde yaparız. 



KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı