BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?CEZALARIMIZ AĞIR, İŞLETME KAPATILABİLİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tuzla´da çevreye yaydığı kokunun ardından tespit edilen kimyasal atıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Tuzla´da, geçtiğimiz günlerde ?yoğun koku? hissedilmesi üzerine belirlenen kimyasal atıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Tuzla´da yaşayan vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ekiplerin bölgede çalışma başlattığını belirten Bakan Özhaseki, yasal olmayan yollardan söz konusu ilçenin belirli yerlerine kimyasal atık bırakıldığını açıkladı.

Tuzla ve çevresinde yoğun kokuya neden olan atıkları bırakanlar hakkında adli sürecin başlatılacağına  dikkat çeken Özhaseki, bu durumun ağır cezai yaptırımlarının olduğunu da dile getirerek  ?Türkiye´de ne yazık ki sayıları az da olsa. Sanayicilik yaptığı, üretim yaptığı halde bu tür işlerde standartlara uymayarak, ufak tefek masraflardan kaçmak için bu tür işleri yapanlar var. Aslında birçok sanayi tesislerinde organize sanayilerde arıtma tesisleri çok iyi çalışıyor. Zaten tehlikeli atık vasfı içinde bulunan yerlerde 7 gün 24 saat izleme standardımız var. 600´den fazla tehlikeli atık dışarıya verdiğine inandığımız kuruluşların bacalarını, filtreleme sistemlerini ve deşarj işlemlerini devamlı takip halindeyiz. Ama ara sıra gözden kaçan, vatandaşı rahatsız edecek fiilleri işleyenler de var. Bunlar karşısında cezalarımız da ağır aslında. En hafif ceza 637 bin liradan başlıyor daha da artarak devam ediyor. Bu cezalar uygulanacak. Arkasından işletmenin kapatılmasına kadar giden başka cezalar da gelebilir? diye konuştu.

Tuzla´da yaşananların savcılık tarafından soruşturulduğuna da dikkat çeken Bakan Özhaseki, çevre kirliliğine neden olan uygulamaya verilecek cezanın yanı sıra sorumlulara dava açılmasının da söz konusu olacağını vurgulayarak  ?Olayı savcılarımız da soruşturuyorlar. Onlar da kendileri açısından, Türk Ceza Kanunu´na göre açılabilecek davaları açacaklardır. Bizi ilgilendiren tarafı çevre kirliliği ve insanların rahatsızlığı hususu... Biz bu açıdan sıkı takipteyiz. Oradaki maddenin ne olduğu tespit edildi. Soruşturma biraz daha daraltılıp, ?kim kullanıyor, hangi araçla taşınıyor´ gibi bilgilere ulaşılınca gerekli işlemler yapılacak. Şuan korkulacak bir şey yok. Arkadaşlar her şeyi denetim altına aldıklarını söylediler. Hatta bu maddenin ulaşabileceği yerlerdeki tehlikenin ne olabileceğini tespit edip çalışmaları ona göre sürdürüyor arkadaşlarımız? açıklamalarında bulundu.  


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"