BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?TAVUĞUN CÜCÜĞÜNÜ GÜZÜN SAYARLAR?

Hafta Sonu mesaisini  seçim bölgesi Kayseri´de geçirmek  üzere  baba ocağının da bulunduğu ilimize gelen  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili  Mehmet Özhaseki  onur konuğu olarak iştirak ettiği  Yeşilhisar ilçesine  doğalgaz verme töreninde  ilçe sakinlerine ve partililee seslendi?  Bakan Özhaseki  yaptığı değerlendirmede ?Ömrüm temel atarak, açılış yaparak geçti. Allah ömür verirse bu tavrımı sürdüreceğim. Büyükşehir olup ilçelere yatırıma yönelince ´Özhaseki Kayseri´deki arsaları bırakıp, ilçelerdeki arsalara gözünü dikti´ dediler. Kimsenin malında - mülkünde, 1 metre arsasında gözüm yok. Kayseri´de yerel bir deyim; ´Tavuğun cücüğünü güzün sayarlar.´ Biz de şimdi gördüğünüz gibi yıl sonunda hesap veriyoruz? ifadesini  kullandı?

Yeşilhisar ilçesinde gerçekleştirilen  doğalgaz verme programına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Hülya Atçı Nergis , Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda ilçe sakini  iştirak etti?

Yeşilhisar İlçesi  sakinlerinin doğal gaza kavuşma sevincine ortak olmak üzere  tertiplenen törene  onur konuğu  olarak iştirak eden ve  doğalgaz meşalesini yakarak ilçeye gaz akışını sağlayan  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki konuşmasında  bu dönemde siyaset yapmanın  gerçekten zor olduğunun altını çizerek "Hem program yapacaksınız hem, hakkınızdaki iddialara cevap vereceksiniz. Siyasetçi olarak sigara paketinin arkasına yazı yazma dönemi bitti. Ömrüm temel atarak, açılış yaparak geçti. Allah ömür verirse bu tavrımı sürdüreceğim. Büyükşehir olup ilçelere yatırıma yönelince ´Özhaseki Kayseri´deki arsaları bırakıp, ilçelerdeki arsalara gözünü dikti´ dediler. Kimsenin mal- mülkünde, 1 metre arsasında gözüm yok. Kayseri´de yerel bir deyim; ´Tavuğun cücüğünü güzün sayarlar.´ Biz de şimdi gördüğünüz gibi yıl sonunda hesap veriyoruz. Yurdumuz gerek yurt içinden gerekse yurt dışından saldırılarla karşılaştı. Siyaset bu dönemde zor. Siyaset dürüst adamların işi. Hizmet eri olanların işi. Hamdolsun bizler de hizmet etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz belediyecilik yılları hizmetlerle dolu. Cumhuriyet döneminin en zor günlerini geçirmemize rağmen başarılarla dolu. Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası en eski yerleşim yerlerinden birisi. Buranın alt tarafı da üst tarafı da tehlikeli."

Bakan Özhaseki sözlerinin devamında ; Şehirciliğin kurallarını oturturken yerin üstünde fitne ocaklarının durmak bilmediğini vurgulayıp,   bu güçlerin dışarıdan destek aldıklarına dikkat  çekerek şunları  kaydetti?  "Alt tarafında depremler var. Bunu bilmemiz lazım. Türkiye´de kentsel dönüşümü yaymaya çalışıyoruz. Bu ülkenin üst tarafı da çok hareketli. PKK ile öyle mücadele ettik ki gömdükleri çukurlara gömdük. Bir daha çıkamayacaklar. Şimdi orada evleri yıkılan kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz. Şimdi o bölgede yüzde 93 oy alan HDP´nin olduğu yerlerde göğsümüzü gere gere geziyoruz. HDP´liler şimdi oralarda gezemiyor. Orada bizi görenler ´Allah sizlerden razı olsun´ diyor. Allah kardeşliğimizi sonuna kadar devam ettirsin. Sonrasında FETÖ gibi bir bela var. ´Çocuklarımızı alıp yurt dışında okutacağız´ dediler. Sonrasında vatandaşlarımızın üstüne bombalar atarak, silahlar sıktılar. Nasıl bir şebekeyle karşı karşıya kaldığımızı gördük. Hamd olsun millet olarak bu belanın altından kalktık. Sonrasında DEAŞ örgütü çıktı. Onu da çok şükür hallederek, toprağa gömdük."                                       

Batı´daki ülkeler şimdi Suriye´ye toplanıp geldiklerini, bunların sınırlarının, ortak kültür veya kardeşleri olup olmadığını sormaları gerektiğini dile getiren Bakan  Özhaseki   Türkiye´nin  artık eski Türkiye olmadığını  vurgulayarak  " Hamd olsun Türkiye eski Türkiye değil. Amerika´ya giderek hazır olda duran yöneticiler artık yok. Liderimiz eski liderler gibi değil. Hem içeride çalışacağız hem güçleneceğiz hem de bu oyunları bozacağız" değerlendirmesinde  bulundu?

Amerika´nın Kudüs´ü başkent olarak tanımasını da sert dille  eleştiren Bakan  Özhaseki sözlerini  şöyle  noktaladı?   "ABD´nin başındaki ´Saçı uzun adam´ bir karar aldı. Rüzgar da saçı durmuyor, uçuşuyor; ´Kudüs başkentimiz´ diyor. Yapma ya. Ortalığı karıştırdı. Kudüs Müslümanlar içinde, Hristiyan ve Yahudiler için de kutsal bir mekandır. 403 yıl hüküm süren Osmanlı döneminde Hristiyan, Müslüman ve Yahudiler bir arada yaşamıştır. Onların bakışı farklı. Biz inancımız doğrultusunda yaşamaya devam edeceğiz"

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki  doğalgaz  meşalesini yakararak  Yeşilhisar İlçesi´ne doğalgaz  akışını başlattı?



'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı

Kayseri Üniversitesi, işgücü piyasalarında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim veriyor

Fikirlerin yatırıma dönüşeceği proje: '7/24 Kütüphane ve Bilgiyi Geliştirme Merkezi'

Büyükşehir’in örnek projesi ‘Sırdaşın Olayım’ vatandaşların hizmetinde

Ramazan etkinliklerini 1,5 milyon kişi ziyaret etti