BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?DİYARBAKIR DÖNÜŞÜYOR? PROGRAMINA KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Turkuvaz Medya Grubu´nun Diyarbakır´da düzenlediği ?Diyarbakır Dönüşüyor? programına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Turkuvaz Medya Grubu tarafından Kent Buluşmaları kapsamında düzenlenen ?Diyarbakır Dönüşüyor? programına katıldı. Programın açılış konuşmasında değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerin yaralarının sarıldığına işaret ederek kimsenin vatandaşlara, masum insanlara zarar vermeye hakkının bulunmadığını belirtti. Güneydoğu´da bazı belediyelerin, çukur kazan PKK´lı teröristlere destek verdiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, belediye başkanlarının da milletvekillerinin de böyle bir suçu işlemeye hakkının olmadığını söyledi. Özhaseki, Sur Belediyesinin görevlendirme yapılmadan önce bütçesinin yüzde 55.8´inin personel gideri, yüzde 26´sının ise taşerona yapılan ödeme olduğunu aktararak, "Yani devletten gelen paranın yüzde 81.8´i personele veriliyor. Peki bu personele mi gidiyor? Hayır. Biraz veriyorlar geriye kalanı ellerinden alıp, başka yere gönderiyorlar. Sadece Sur mu? Silvan´da yüzde 78.3, Mazıdağı´nda yüzde 88, Iğdır´da yüzde 91.8´i personel gideri. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım son 5 yıldaki ortalama personel gideri yüzde 17. Şu anda yüzde 14´lere düşmüştü. Peki nasıl oluyor da yüzde 90, 95´ler civarında devletten gelen parayı olduğu gibi personele aktarıyorsunuz?" açıklamalarını yaptı.

?NİYET BOZUK OLUNCA SONU DA HAYIR OLMUYOR?

Diyarbakır´ın cazibe ve ticaret merkezi konusunda Güneydoğu´nun başkenti gibi olduğuna değinen Özhaseki, "Elbette devlet gelecek buraya yatırım yapacak ama niye belediye başkanlarını seçerken titiz olmuyoruz? Anarşistleri, PKK´nın hizmetinde olan adamları, Kandil´e para göndermek için çırpınan tipleri buraya getirip seçiyoruz? Bunu sormaya hakkımız yok mu? O insanlar eğer iyi niyetli olsalardı, şehirleri sevselerdi, şehrinde yaşayan insanları sevselerdi, o insanlara hizmet etmek gibi iyi niyet taşısalardı emin olun bambaşka olurdu Diyarbakır. Ama kafa başka yerde olunca, niyet bozuk olunca sonu da hayır olmuyor" ifadelerini kullandı.

?ÜSTLENDİĞİMİZ MALİYET 10 MİLYAR LİRAYA YAKIN?

Sur´da altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Bakan Özhaseki, Hazreti Süleyman Camisi çevresi ile sokak sağlıklaştırma çalışmalarının da sona erdiğini belirtti. Bölgede yapılan yatırımları değerlendiren Özhaseki, ?Dicle Vadisi Projesi´nin birinci etabı olan 320 dönümlük araziyi bitirdik. Şimdi DSİ´nin Dicle Nehri ıslah çalışmaları devam ediyor. Tarihi eserlerin tamamı restore ediliyor. 15 tanesinden 8´i bitti. Çatışmaların yoğun yaşandığı yerlerdeki evler için bizim biraz titizlenmemiz gerekiyordu. Ekiplerimizle sürdürdüğümüz titiz çalışmada sıradan evler yapılsın istemedik. Bir takım projeler var. Hazır kopya projeler getirirsiniz, projeyle ihaleye çıkarsınız, yaparsınız bu iş biter. Ama önce Diyarbakır evlerinin kendine has o üslubunu bir kitaba dökelim istedik. Terör bölgelerinde devlet olarak üstlendiğimiz maliyet, neredeyse 10 milyar liraya yakın. 2 milyar lirasını Sur´a harcıyoruz"  diye konuştu.

?KALAN YÜZDE 22 İLE ANLAŞACAĞIZ?

Artık Diyarbakır´da tamamlanan çalışmaların ardından ticareti canlandırmaya çalıştıklarını aktaran Bakan Özhaseki, "Sur içerisinde 3 bin 950 civarında bağımsız birim yıkıldı. Yıkılmak üzere olan içine girilemeyecek olanları da temizledik. Karşımızda 4 bin bağımsız birim sahibi var, bunlar bizden hak sahibi. Anlaşma oranlarımız şu anda yüzde 78´lerde. Yüzde 22´si ile anlaşamamışız. Bu yüzde 22´nin de yüzde 12´sinin ya soyadı yok, ya adres tespiti yapılamamış. Bizimle anlaşmak için bekleyen 476 kişi var. Bunlarla da anlaşacağız" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da