BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

RAFINI´Yİ KARŞILADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Nijer Başbakanı Brigi Rafini ve beraberindeki heyeti resmi törenle Çankaya Köşkü´nde karşıladı.

Nijer Başbakanı Brigi Rafini ve beraberinde Türkiye´ye gelen bakanlar ile birlikte ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilirken Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yıldırım´a refakat ettiği programda iki ülkeyi yakından ilgilendiren konular hakkında bir konuşma yaptı. Türkiye ve Nijer arasındaki ticarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, iki ülkenin ticaret hacmine dikkat çekti. 2003 yılında 2.4 milyon dolar olan ticaret hacminin 2016 yılı itibariyle 24 milyon dolara çıktığına değinen Özhaseki, Nijer ile olan ilişkilerin istikrarlı bir biçimde artırılmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığını vurgulayarak  ?2003 yılında 2,2 milyon dolar olan ihracatımız 2016 yılında 23,9 milyon dolara ulaşmıştır. Ancak ithalatımız bu süreçte yeterli miktarda artış gösterememiş ve 2016 yılında ise 110 bin dolar civarında gerçekleşmiştir. İkili ekonomik ilişkilerimizin önemli bir ayağını da karşılıklı yatırımlar teşkil etmektedir. Bizim doğrudan yatırımların gerçekleştirilmesi ve ortaklıkların oluşturulması amacıyla firmalarımızın Nijer´de faaliyet göstermeleri yönünde gereken desteğimizin devam ettiğini bilmenizi isterim? diye konuştu.

Açıklamalarında terörle mücadele konusuna da yer veren Bakan Özhaseki, FETÖ ile mücadelede Nijer´in Türkiye´ye güçlü bir destek verdiğini belirtti. Bu nedenle Nijer´e teşekkür eden Özhaseki, ?FETÖ´ye ait okulların Türkiye Maarif Vakfı´na devredilmesinden ve bu okullarda eğitimin kesintisiz olarak devam etmesinden büyük memnuniyet duyduk. Nijer´in de terör örgütlerine karşı hem kendi başına ve bölge ülkeleri G-5 Sahel´le birlikte büyük bir kararlılıkla mücadele ettiğini görüyorum. Bu mücadelenizde size her türlü yardımda bulunmaya hazırız? ifadelerini kullandı.

İkili görüşmeler sırasında ise Nijer Altyapı Bakanı Kadi Abdoulaye ve Toprak ve Konut Bakanı Maman Waziri ile bir araya gelen Bakan Özhaseki, iki ülkenin gerçekleştireceği işbirliği konularında görüş alışverişinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi