BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?PKK´NIN KÖKÜNÜ KAZIDIK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki hafta sonu mesaisini  geçirmek  için  geldiği ilimizde günün  ilk  programı olan ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi´ne iştirak etti?  Zirve öncesi medya mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Özhaseki  Türk Silahlı Kuvvetlerinin   Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na millet olarak destek verildiğini  kaydedip  ?Ülkede PKK terör örgütünün kökü kazındı adeta. Ufak tefek kalıntılarda temizlenecek?  ifadesini kullandı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki günün ilk programı olan ASKON Kültepe Ekonomi Zirvesi´ne iştirak etti? Zirve öncesi medya mensuplarına ülke gündemini değerlendiren Bakan Özhaseki  Türk Silahlı Kuvvetlerinin  Afrin´de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı´na millet olarak destek verdiklerinin altını  çizip,  40 yıldır devlet olarak uğraşılan  PKK sorunu konusunda   yurt içerisinde çok önemli başarılara imza atıldığını  vurgulayarak  "Ülkede PKK terör örgütünün kökü kazındı adeta. Ufak tefek kalıntılarda temizlenecek zaten. Ama bunun yurt dışından destekli olmadığını da söyleyemeyiz. Herkes biliyor ki böyle bir terör örgütü yurt dışı destekli olmadan ayakta kalamaz.  Gerek yurt dışında bir toprak parçasında gerekse her türlü maddi olarak ve lojistik olarak desteklenmeden bir terör örgütünün yıllarca bu işleri ortaya koyabilmesi mümkün değil. Sıra, şimdi yurt dışında bunların kökünü kazımaya geldi. Aslında onlara destek veren ülkelerde biraz hizaya geldiler. Onlar zannediyorlardı ki biz bu işi yapamayız. Onlar zannediyorlardı ki içeride birtakım terör örgütlerini biraz daha azdırırız, Türkiye kendi iç meselelerine yönelir, içeride bunalır, içeriye döner ve yurt dışına asla bakmaz. Biz de istediğimizi yaparız ve o coğrafyada istediğimizi yaptığımız gibi yeni haritalar da çizeriz. Böyle zannediyorlardı. Şimdi yanıldıklarını bir kez daha gördüler. Allah´a Hamd olsun biz millet olarak bu konuda tavrımızı ortaya koyduk." değerlendirmesinde bulundu?                           

 Devlet olarak gerekeni yaptıklarını vurgulayan Özhaseki, hükümet olarak da çok ciddi kararlar aldıklarını dile getirerek   "Kendi güvenliğimizi sağlamak zorundayız. Vahşi bir örgüt var. Bu örgüt dünyanın hiçbir yerinde af edersiniz insanların kötülediği yamyam Afrika kabilelerinde bile kalmadı ama bizde ne yazık ki var. İşte bunların kökünü kazımak zorundayız. 40 yıl boyunca devlet bunlara iyilikle muamele etti, kötülükle muamele etti. Yumuşak davrandı, sert davrandı. Devlet aklıyla bunlara karşı bir mücadele verildi ama gelinen noktada bunlar yoldan çıkmış, başkalarının uşağı olmuş, kendi ideolojisine ters adamların bile parasını alarak maşalık yapacak derecede satılmış hainlerdir. Bu hainlerin kökünü kazımaktan başka çaremiz kalmadı. Bunu yapıyoruz. Temizleyeceğiz. Biz kendi güvenliğimizi sağlama alacağız. Bir daha bize bombalar atılmayacak, suikastçiler gelmeyecek, canlı bombalar gönderemeyecekler. İnşallah millet olarak da rahat edeceğiz. Bu konuda herkesin desteğine, duasına ihtiyacımız var. Son aşamaya geldik. Bunun ötesinde yapılacak işlerde daha sonra yapılacak toplantılarla belirlenir. O zaman da devlet refleksi ne gerekiyorsa yaparız. Bundan da kimsenin endişesi olmasın." İfadesini kullandı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da