BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?ERKİLET HAVAALANI PROJESİ MAYIS AYI SONUNDA TAMAMLANACAK?

Tokat´ta  gerçekleştirilen  Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı´na iştirak ettikten sonra Kayseri  Kafkas Derneği´nin  50. Kuruluş  Yıldönümü Gecesi´ne  katılmak üzere baba ocağının da bulunduğu  seçim bölgesi  ilimize  gelen   Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet  Özhaseki  ayağının  tozu ile Vali  Süleyman Kamçı´yı  makamında ziyaret etti..  Ziyarette ilimizi  kamuoyunun  merekle beklediği  Yüksek Hızlı Tren konusundaki  yol haritası ve Erkilet Hava Alanı´nın  genişletilmesi  konusunda  müjdeler veren  Bakan Özhaseki  ? Hızlı Tren ihalesi  8 Mart´ta gerçekleştirilecek? diye konuştu?

Tokat´ta  gerçekleştirilen  Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı´na iştirak ettikten sonra Kayseri  Kafkas Derneği´nin  50. Kuruluş  Yıldönümü Gecesi´ne  katılmak üzere baba ocağının da bulunduğu  seçim bölgesi  ilimize  gelen   Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet  Özhaseki  ayağının  tozu ile Vali  Süleyman Kamçı´yı  makamında ziyaret etti?

Vali Kamçı ve merkez ilçe belediye başkanları  tarafından Valilik hizmet binası girişinde karşılanan  Bakan Özhaseki  medya mensuplarına  ilimiz kamuoyunca  merakla beklenen Yüksek Hızlı Tren ve Erkilet Hava Alanı´nın genişletilmesi  konusundaki  yol haritası  başta olmak  üzere bir çok konuda müjdeli  açıklamalarda bulunup medya mensuplarının sorularını  cevapladı? 8 Mart´ta ihalesi yapılacak olan Kayseri-Yerköy tren hattının hayırlı olması dileklerinde bulunan Bakan Özhaseki, hat tamamlandığında Kayseri´den Ankara´ya 1 saat 15 dakika içerisinde aktarmasız gidileceğini söyledi. Haziran ayında da, Kapadokya´yı da içine alan 562 kilometrelik Kayseri-Antalya hattının projesinin sona ereceğini belirten Özhaseki, söz konusu projenin bölge turizmine önemli katkıları olacağını dile getirdi. Özhaseki, iki hatta dair şu bilgileri paylaştı: "Türkiye´nin Batısından Doğusuna giden Ankara-Yerköy hattında 160 kilometrelik hattı ortak kullanacağız. Yerköy´den itibaren Şefaatli Kayseri hattı 142 kilometre. Burası elektrikli, çift hatlı ve sinyalli olarak projelendirildi. Eş zamanlı olmasa bile Ankara´dan başlayıp Doğu´ya giden hattın tamamlanmasından çok kısa bir süre sonra bizim hattımız da nihayete erecek. Hemşehrilerimiz 1 saat 15 dakikada Ankara´ya ulaşacak. Ankara´ya giderken de Yerköy´de inip tren değiştirilmeyecek. Her şehir için ayrı hat yapılacak hali yok elbette, bu israf olur. Dolayısıyla sözünü ettiğim üzere Ankara-Yerköy hattı ortak kullanılacak. Bunun yanı sıra, Antalya-Kayseri arasına yapılacak ve Kapadokya´yı da içine alan 562 kilometrelik hattın projesi ise Haziran 2018´de sona erecek. Bu hat turizme çok katkıda bulunacak. Kayseri´ye yapılacak yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Havaalanı projesine dair de bilgi veren Özhaseki, Mayıs ayı sonlarına doğru projelerin sonlandırılacağını ve yıl içinde inşaatın tamamlanacağını ifade etti. Projedeki gecikmeyi askeriye ile anlaşmaya varılamamasına bağlayan Özhaseki, "Yan tarafta askeriyeye ait olan 240 bönüm arazi ile ilgili izin alınamamasından dolayı havaalanı projesi gecikti. Sonra bunlar çözüldü ve proje başladı. Verilen karara göre, iç ve dış hatlar bölümü dış hatlar olarak kullanılacak, Doğu´2ya doğru da iç hatlar yeniden yapılacak. Havaalanının dış cephesi de tamamen yenilenecek ve yepyeni bir bina ortaya çıkacak. Mayıs ayında proje çıktığında ihale aşamasına gelmiş olacağız. Yıl sonunda da inşaatın tamamlanması için çalışılacak" değerlendirmesinde  bulundu?

Bakan Özhaseki sözlerinin sonund a  24 Şubat´ta yapılacak olan 6. Olağan İl Kongresine değindi. Her miting ve kongrede olduğu gibi, 24 Şubat´ta da Kayserili hemşehrilerinin desteklerini beklediklerini vurgulayarak  "Gelecek hafta bilindiği üzere parti il kongremize Sayın Başbakanımız da teşrif edecek. Bir taraftan Kayseri´de olan biteni anlatıyoruz ama bir yandan da acil çözüm bekleyen problemlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Kayseri ziyareti bir noktada şehir için avantaja dönüşmüş oluyor. Senelerdir Kayseri AK Parti´ye en güçlü desteği veriyor, biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Çok şükür yıllardır gayret ettik, bu gayretler devam ediyor ve şehir iyi bir yere geldi. Nihayetinde şehrin bir bakanı olarak ben de bu problemlerin çözümü için gayret ediyorum. Sayın Başbakanımızın gelişinden on gün sonra Kültür Turizm Bakanımızı da ağırlayacağız. Talas´ta açılışlarımız var, Büyükşehirimizin Kaleiçi restorasyonu var, diğer ilçelerimizde de bir takım proje açılışları olacak" ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"