BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

?78 İLİMİZDE DOĞALGAZ VAR?

Hafta sonu mesaisini değerlendirmek üzere geldiği seçim bölgesi ilimizde güne Tomarza ilçesinde doğalgaz temel atma törenine işitrak ederek başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "2002 yılında iktidar olduğumuzda Türkiye´de sadece 9 ilde doğalgaz vardı. Şimdi 78 ilimizde doğalgaz var? değerlendirmesinde bulunarak Ak Parti Hükümetleri´nin hizmetlerine dikkat çekti?

Tomarza ilçesinde doğalgaz temel atma törenine  Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Mehmet Özhaseki ?nin  yanı sıra,Vali  Süleyman Kamçı, Ak Parti MKYK üyesi ve Kayseri Milletvekili   İsmail Emrah  Karayel, Bir diğer  Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye  Başkanı  Mustafa  Çelik, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit  Özden ve  Kayseri  Gaz Yetkilileri  ve ilçe sakinleri  iştirak  etti?                                                                                   

Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık´ın açılış konuşması ile başlayan temel atma töreninde  kürsüye gelen Büyükşehir  Belediye  Başkanı  Mustafa Çelik, 2014 yılında çıkan Bütünşehir Yasası´nın ilçeler için bir milat olduğunu belirtip, o tarihten bu yana Büyükşehir Belediyesi´nin gücü ve imkanlarıyla diğer ilçeler gibi Tomarza´nın da her ihtiyacını bir bir karşılamak için çalıştığını dile getirerek ?Geçen dört yılda ilçemizdeki değişimlerin en yakın şahidi sizler oldunuz. Sadece alt yapı kuruluşumuz olan KASKİ´nin yatırımları 27 milyon lirayı geçti. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın son üç yıldaki yatırımları 12 milyon lirayı buldu. Tomarza´ya üç yıl içinde yapılan kilitli parke miktarı 250 bin metrekareye ulaştı. Bu rakamlar bir rekoru ifade etmektedir. İlçelerine bu kadar yatırım yapan bir başka Büyükşehir Belediyesini bulamazsınız. Yapı Kontrol Daire Başkanlığımızın yaptığı Kadın ve Gençlik Merkezi´ni görüyor, bu merkezden yararlanıyor ve inanıyorum ki böylesine prestijli bir binaya sahip olduğunuz için gurur duyuyorsunuz. Tomarza bu hizmetleri hak ediyor. Bizler de azami gayret göstererek hak ettiğiniz hizmet ve yatırımları sizlerle buluşturuyoruz. Kent merkezinde ne varsa, ilçelerimizde de o imkanların olması için çalışıyoruz. İlçe merkezinde yapmış olduğumuz asfalt çalışmasının üzerinden daha 6 ay bile geçmedi. Fen İşleri Daire Başkanlığımız Tomarza´da 6 bin ton sıcak asfalt yaptı. Şehir merkezindeki asfalt kalitesini Tomarza ve diğer ilçelerimize taşıdık. Bunların yanında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, tarım ve hayvancılığa destek verecek hizmet ve yatırımlarını sürdürüyor. Gördüğünüz üzere tüm birimlerimizle Tomarza´nın yanında olduk ve yanında olmaya devam edeceğiz? dedi.

Ak Parti  MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel  baba ? dede toprakları olan Tomarza ilçesine  doğalgaz geliyor olmasından  duyduğu memnuniyeti dile getirip, Ak Parti  olarak  yürütülen başarılı çalışmaların altını  çizdi?                                  

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili  Mehmet Özhaseki´de yaptığı değerlendirmede 162 kilometre uzunluğunda, 26 milyon liraya mal olan yeni bir yatırımın temelini attıklarını, dünyada enerji ihtiyacı en çok artan ülkelerden birincisinin Çin, ikincisinin de Türkiye olduğunu hatırlatıp,  her sene enerji ihtiyaçlarının arttığına dikkati çekerek, "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde de herhalde enerji ihtiyacımız şu anda kullandığımız gücün iki misline çıkacak. Biz bin bir türlü yollar deneyerek Türkiye´de enerjimizi elde etmek zorundayız. Evet ithal olacak, işte bu doğalgaz da Sibiryalardan gelecek sizlere, binlerce kilometre öteden, kullanacağız. Ülkemize Cenabıhak bunu vermemiş. Yapacak bir şeyimiz yok. Ama bunun dışında yenilenebilir enerji dediğimiz alanlarda ve nükleer enerjide de yatırım yapmak durumundayız. Bunları da yapıyoruz." diye konuştu.  

 Sözlerinin devamında Güneş ve rüzgar enerjilerinde de olağan hızıyla yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, bu arada da nükleer tesisin de temelini attıklarını dile getirdi.

Bakan Özhaseki, bu arada dışarıda bir gürültü koptuğunu, bunu anladıklarını ama içeride ana muhalefetin nükleere neden bu kadar çok itiraz ettiğini anlamadıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Efendim ´bu çok tehlikeli.´ Kardeşim tehlikeliyse dünyada şu anda 450 nükleer tesis var. Onlar için tehlike yok mu? Eyfel Kulesi´nin etrafında tam altı nükleer tesis var, 50-70 kilometre mesafede. Fransa´da Paris´in ortasına 50-70 kilometre mesafede nükleer tesis var ve onlar için tehlike oluşturmuyor, bizim için tehlike oluşturuyor öyle mi? Dünyada birçok ülke enerjisini nükleerden elde ediyor. Niye onlara itiraz etmiyorsunuz, onlara da söyleyin. ´Efendim, nükleer tesis artık terk ediliyor.´ Hayır 50´den fazla nükleer tesisin şu anda inşaatı devam ediyor. Londra´nın merkezine 50-70-100 kilometre mesafede tam 9 nükleer tesis var. Madrid´in etrafında 6 nükleer tesis var. Fakat bizimkiler burada itiraz ediyorlar."

Bakan Özhaseki sözlerinin sonunda işin garip tarafının sadece nükleere değil, güneşe de, rüzgar gülüne de itiraz edildiğine belirterek  şunları kaydetti? "Rüzgar gülü nihayetinde yerinden yukarıya doğru yükselen bir pervanede dönen, enerji elde ettiğimiz bir şey. Buna da itiraz var. En son da bizim bakanlığın bütçesi Meclis´te görüşülürken dedim ki arkadaşlar bu enerji işinde itiraz etmediğiniz bir şey varsa lütfen onu söyleyin. Rüzgar gülüne bile itiraz ediyorsunuz. Neden itiraz ediyorsunuz? ´Göçmen kuşlar buradan geçerken yollarını bozarsınız´ diye itiraz ediyorlar. O zaman bir şeye karar verin, deyin ki ´biz bundan sonra elektrik kullanmayacağız, gaz yağı dönemine dönüyoruz. İnternet, elektronik ne var, ne yok hepsini attık, buzdolabını, televizyonu attık, kullanmayacağız kardeşim biz.´ Yok kullanacaksanız, dışarıdan ithal mecbur kaldığımızda elbette yapıyoruz da yerli olarak ürettiğimize itiraz etmeyin bari. Rüzgar güllerine itiraz etmeyin bari. Bunları yapacağız, bu tür itirazlara, muhalefete de alıştık doğrusu, gülüp geçiyoruz. Eğer onlara bakacak olsak zaten perişan oluruz. Önümüze bakıyoruz, doğru bildiklerimizi de elhamdülillah yapıyoruz. Bakın 2002 yılında iktidar olduğumuzda Türkiye´de sadece 9 ilde doğalgaz vardı. Şimdi 78 ilimizde doğalgaz var. Şükürler olsun hem Kayserimize hem Türkiye´ye yatırım yapmaya devam ediyoruz."

Konuşmaların  sona ermesinin  ardından  Bakan Mehmet Özhaseki ve il protokolü, Tomarza ilçesine doğalgaz  gelmesi için ilk adımı atarak  temele harç koydular?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da