BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

"İMAR´DA ÇOK CİDDİ YASALAR GELİYOR"

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürlüğünce tertiplenen Bölgesel Medya Buluşmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin de iştiraki ile gerçekleştirildi? Kırşehir, Sivas, Niğde, Yozgat ve Kayseri´de görev yapın yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Bakan Özhaseki İmar konusunda çok ciddi yasaların hayata geçeceğini belirterek ?Artık şehirlerin bir kimliği olacak. Kentsel dönüşümü kolaylaştıracak birçok yasalar geliyor. Onlarla birlikte inşallah dönüşüm başlayacak. Çünkü bu ülke deprem ülkesi? değerlendirmesinde bulundu?

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürlüğünce tertiplenen Bölgesel Medya Buluşmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin de iştiraki ile gerçekleştirildi? Kırşehir, Sivas, Niğde, Yozgat ve ilimizde görev yapın yerel ve ulusal medya temsilcilerinin iştirak ettiği etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, katılan basın yayın kuruluşu temsilcilerine şükranlarını sundu?

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´de katılımcılara hitap edip, kentsel dönüşüm, yapı kayıt belgesi gibi gündemde olan konular hakkında bilgiler verdi. Güneydoğu´da kayyum atanan belediyelerin artık devletten gelen paraları hizmete çevirdiğini belirten Bakan Özhaseki, Diyarbakır´ın Sur ilçesi, Mardin´in Nusaybin ilçesi gibi zarar gören yapıları devlet eliyle aslına uygun yeniden inşa edilmeye başlandığını ve bir kısmının tamamlandığını hatırlatıp, belediyelere kayyum atanmasıyla birlikte hizmet edilmeye başlandığını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Özellikle kayyum belediyelerle birlikte hizmet de başladı. Oralardaki belediye yapılanmalarında ele geçirdiği ne kadar para, devletin gönderdiği birikim varsa Kandil´e göndermek için çırpınan uzantıları belediyelerden aldık. Bunların yerine de kayyum arkadaşlar atandı. Şimdi devletin gönderdiklerini hizmete döndürüyorlar. İdil´de, Silopi´de mesela 15 günde bir su akıyordu, Cizre´nin, Şırnak´ın altyapısı yoktu şimdi kısa süre içerisinde kayyumlar bunların hepsini yaptı. Her gün sular akıyor ve altyapılar mükemmel şekilde ortaya çıkıyor. Bu konuda o bölgenin koordinatör bakanı olarak üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Orada devlet eli elbette hırsıza, arsıza vurdu. Ben de şefkat elini temsil ederek gidip orada mağdur olan vatandaşların yarasını sarmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar"

Sözlerinin devamında Önümüzdeki dönemde yepyeni bir imar döneminin başlayacağını kaydeden Bakan Özhaseki, "Artık şehirlerin bir kimliği olacak. Kentsel dönüşümü kolaylaştıracak birçok yasalar geliyor. Onlarla birlikte inşallah dönüşüm başlayacak. Çünkü bu ülke deprem ülkesi. Şuanda bile Türkiye´nin birçok yerinde depremler oluyor ama hissetmiyoruz düşük şiddette olduğu için. Bu ülkenin alt tarafı çok hareketli. Yıkıcı deprem dediğimiz 6 ve üzerindeki şiddette depremler son 100 yıl içerisinde bu ülkeyi 56 kere vurmuş, ölen insan sayısı 83 bin civarında, mali kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bunun elbette birinci sorumluluğu benim bakanlığımda sonra belediyelerde sonra da vatandaşlarda olacak. O yüzden el birliğiyle bu işi çözmemiz lazım. Yeni dönemde bunu yasalarla koyduğumuz gibi teşviklerle birlikte 500 bin konutu yılda değiştirmeyi düşünüyoruz. Bunu yapacak gücümüz de, imkanımız da var? değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin sonunda 24 Haziran seçimleri ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki HDP´nin barajı geçeceğine inanmadığını belirterek "Çok şükür orada yaptığımız hizmetler ortaya çıktı, vatandaşlar da bunlara yüz çevirdi. Çünkü o partinin ?Kürtler´ diye bir sorunu yok. Dertleri başka onların, Kandil´e hizmet. O parti orada mutlaka oy alacaktır, çünkü onların propagandası tamamıyla yalan üzerine. Fakat ben bunların barajı aşacakları kanaatinde değilim. Millet bunların gerçek yüzünü gördü" ifadesini kullandı?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor