BAKAN ÖZHASEKİ,

BAKAN ÖZHASEKİ,

"MİLLET LİDERİNE SAHİP ÇIKTI"

24 Haziran seçimi sonrasında bir dizi ziyarette bulunmak için memleketi Kayseri´de gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki güne Kayseri Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret ederek başladı? Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen seçile üçüncü kez Cemiyet Başkanlığına seçilen Veli Altınkaya ve ekibini tebrik edip ?Hayırlı Olsun? temennisinde bulunan Bakan Özhaseki geride kalan seçimlere yönelik değerlendirmede bulundu? Bakan Özhaseki ?Millet liderine sahip çıktı. Neredeyse 27 milyon oy Recep Tayyip Erdoğan için kullanıldı. Sandığa 15 Temmuz ruhu yansıdı ? değerlendirmesinde bulundu?

24 Haziran seçimi sonrasında bir dizi ziyarette bulunmak için memleketi Kayseri´de gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ilk olarak Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin yeni başkanı Veli Altınkaya ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret edip?Hayırlı Olsun? temennisinde bulunurken, Bakan Özhaseki´ye Vali Süleyman Kamçı ve AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü´de eşlik etti.

Cemiyet Başkanı Altınkaya konuklarını ağırlarken ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, 24 Haziran seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ettikten sonra ?Bugüne kadar her daim yakı ilgi ve desteğini gördüğümüz bakanımızın meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında yeni hükümette de desteklerini talep ediyoruz?. Ayrıca meslektaşlarımız tarafından kurulan ve mili emlaktan temin edilen arsanı TOKİ´ye devri ve TOKİ ile yürütülecek görüşmeler sürecinde de desteğini beklediğimi arz ediyorum? ifadesini kullandı?

Ziyarette yaptığı değerlendirmede reklam pastasından çok büyük pay alamayan yerel medyanın ayakta kalmasının çok zor olduğunu belirten Bakan Özhaseki, yerel basınla ilgili çalışmaların seçimden dolayı sekteye uğradığını, tekrar gündeme getirileceğini ifade etti.

Sözlerinin devamında 24 Haziran seçimlerinin büyük bir olgunluk içinde geçtiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, "Seçim büyük bir sükunet ve olgunluk içinde geçti. Bu seçimde ilk kazanım demokrasi kazanımı oldu. Son 17 yıldır 13 seçim yapıldı, kimsenin burnu kanamadı. Hepimizi üzecek bir olay meydana gelmedi. Üstelik de Avrupa´dan Türkiye´de bir şey olsa diye bekleyenlerin olduğu bir durumda Türkiye müthiş bir olgunlukla bu seçimi yaptı. Son seçimde yüzde 86 gibi bir katılım bizim için bir kazanç. Özellikle referandum öncesinde ifade etmeye çalışmıştık, yüzde 10 barajının ittifakların olacağı durumda bir anlamının kalmayacağını söylemiştik. Vatandaşın yüzde 98´ini temsil eden siyasi fikirler mecliste yer aldı. Millet liderine sahip çıktı. Neredeyse 27 milyon oy Recep Tayyip Erdoğan için kullanıldı. Sandığa 15 Temmuz ruhu yansıdı. Bir taraftan FETÖ bela örgütü, bir taraftan PKK terör örgütü, bir sürü isimle anılan örgütlerin her birinin faaliyetlerinin karşısında bir araya gelen Cumhur İttifakı 15 Temmuz sonrası seçime damgasını vurmuştur. 16 yıldır iktidarda olan bir parti var, envai çeşit suçlamalar devam ediyor. Millet bunları elinin tersini itmiş ve yeni sisteme ve onun başındaki lidere güvenini ortaya koymuştur. İçerideki şer odaklarıyla birlikte yurt dışında da bir çok ülke milletin sivil iradesini temsil eden insanlara kapıları kapatmıştır. Seçimden sonra onlar da dize geldiler. Onlarca ülkenin temsilcisi, randevu almak için, konuşalım demeye başladılar. Türkiye´ye yıllarca kötülük edenler hizaya geldiler. Eski Türkiye gibi hizada durmamızı bekleyenler şimdi bizi isteseler de istemeseler de eşit ülke statüsünde kabul edecekler. Çok şükür geçmişimizle de övünüyoruz. Ama son yıllarda yaşadığımız bir takım zorlamalardan dolayı da o ülkelerin suçlamalarına maruz kalıyorduk. Bu seçimler Türkiye´nin en az onlar kadar demokratik olduğunu ortaya koymuştur "değerlendirmesinde bulundu?

Bakan Özhaseki PKK´nın belinin kırıldığını, FETÖ´nün de kısa zamanda kökünün kazınacağını belirterek "Türkiye´deki bir takım tehlike ve sorunlar hala devam ediyor. Beli kırılmış diyebiliriz ama tamamıyla bitti diyemeyiz. PKK bitti demek için yurt dışında da bitmesi lazım. Bu noktada Irak, İran ve Amerika´yla görüşmeler yapılıyor. Onların Türkiye içerisindeki etkinlikleri bitti. Köyler, dağlar temizlendi. Tek tük kalıntıları da temizleniyor. FETÖ örgütüyle de aynı şekilde. Bütün FETÖ´nün iç yüzü ortaya çıktıktan sonra gördüğümüz manzaraya inanamıyoruz. 15 Temmuz´dan sonra ortaya dökülen belgeler sayesinde anladık ki kocaman bir ülkeye yaslanmışlar, aşağı doğru şeytanı bile şaşırtacak yapıları var. Gaybubet evleri, Bylock, kripto, mor beyin Bunlar nereden çıkıyor? Bundan sonra başka bir isim altında bir şey çıkarsa şaşırmayacağız. Bu mücadelenin ciddi şekilde verilmesi lazım. Bazı anneler babaların içi yanıyor eyvallah ama bu işin ciddiyetle bağımsız yargıçlar tarafından takip edilmesi lazım. Bunu ciddiyetle sürdürüyoruz. Zaten bu konu bizi MHP ile bir araya getirdi. Meselemiz iktidara gelmek meselesi değildi, ülke, vatan, bayrak, beka meselesiydi. Bundan sonra da aynı mücadele ortaklarımızla birlikte şer odaklarına karşı devam edecek." diye konuştu?

Bakan Özhaseki "Kayseri´de parti olarak geri gidişimiz var, bu konuda çalışmalarımızı yapacağız. Elbette buradan bir ders aldık, fakat doğru ders almak lazım? sözleri ile Kayseri bazlı seçim sonuçlarını değerlendirirken şunları kaydetti? ? Belki AK Parti´nin şimdiye kadar ortaya koyduğu performansı hiçbir parti ortaya koyamadı. 13 seçim var hepsinde şampiyon sizsiniz; ama biraz aşağı biraz yukarı oy alıyorsunuz. Bu arada biraz oyumuzun azalması, yükselmesi ve bunun neden olduğu konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Kayseri´deki milletvekili sayımız ittifakla beraber yine aynı. Yani millet bize kızınca ortağımıza yöneliyor. Nihayetinde burada 8 arkadaş birlikte hareket edeceğiz, temel atmalarda, açılışlarda bir arada olacağız."

Bakan Özhaseki "Üzüldüğümüz bir taraf var; o da CHP´nin tavrı. Tek başlarına cumhurbaşkanı olarak seçilmedikleri için değişik gruplara sempatik davrandılar. İnşallah bunu sadece oy için yapmışlardır, samimi değillerdir. Bunlar seçim için yapılmış sözcükler diye düşünelim ve gülümseyelim? diyerek Chp´nin seçim stratejisini eleştirerek şöyle konuştu ? Hele hele CHP Genel Başkanının yerel yönetimlerde özerklik şartını tanıyacağız sözü çok dikkate değerdir. Yerel yönetim özerklik şartının kayıtsız şartsız tanınması PKK´nın özyönetim ilanından farksızdır. İnşallah bu sadece seçimlere yönelik bir atraksiyondur. Hakikaten bu konularda çok ısrarcılarsa bu Türkiye Cumhuriyeti için endişe verici bir durum. Dindarlara karşı tavırları hoşumuza gitti. TRT´de çalışan kızımızın başörtüsünü şikayet edenler, bu konularda acı laf edenler bu seçimlerde başımızın tacı dediler, bundan dolayı da mutlu olduk."



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti