BAKAN ÖZHASEKİ; ?49 İLDE 2 MİLYON İNSANI İLGİLENDİREN

BAKAN ÖZHASEKİ; ?49 İLDE 2 MİLYON İNSANI İLGİLENDİREN

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI VAR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi" temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki, projenin gayet iyi planlandığını ve itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını söyledi. Bakan Özhaseki, isminin, "Bizim Haliç" olması ricasında bulundu.
Deprem yönetmeliğine uygun sağlam binaların yapılması durumunda sorun yaşanmayacağını, şiddeti kaç olursa olsun depreme karşı sağlam binalar yapılabileceğini belirten Bakan Özhaseki, bazı yerlerde 150 yıl önce yapılan binalar olduğunu ve bunların sapasağlam ayakta olduğunu dile getirdi.
Kentsel dönüşümün devam ettiğini dile getiren Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Bir takım tıkanıklıklar yaşanmış. İstediğimiz hızda gitmiyor ama bunları aşmak için çalışıyoruz. Şu anda 49 ilde, 1,5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması var. Yetmez. 15, 30 milyon insanımızı kentsel dönüşüm projeleriyle ayağa kaldırabilirsek, kendimizi başarılı sayacağız. Nerede tıkanıklık varsa, onu çözmeye çalışıyoruz." Bazı muhalif partili belediye başkanı arkadaş, ´Kentsel dönüşüm yapacağız ama bize bakanlık izin vermez. Onlar AK Partili. O yüzden de bir şey yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı´ gibi şeyler söylediğini duyuyoruz. Buradan ilan ediyorum. Kim kentsel dönüşüm, hizmet yapmak istiyorsa kapımız sonuna kadar açık. Buyursunlar. Bahane bulmasınlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa, asla siyasi kimliğine, partisine bakmadan yardımcı olmaya hazırız. Çünkü bu vatan toprakları üzerinde beraber yaşıyoruz. Aynı gemideyiz. Deprem olduğu zaman seni beni, falan partili ayırmıyor. Yeter ki bu dönüşüm projeleri çok hızlı olarak ortaya konsun."
ŞEHİR İÇİNDEKİ ASKERİ ALANLARIN BOŞALTILMASI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanların son durumunun sorulması üzerine Bakan Özhaseki, "bir felaket tarihi" olarak tanımladığı 15 Temmuz´un bir taraftan da hayırlara vesile olduğunu söyledi.
"Şehir içinde kalan askeri alanların, şehir dışına taşınması" fikrinin de bu süreç sonrasında geldiğini anlatan Özhaseki, "Türkiye´deki birçok askeri alanın yapılış amacına bakıldığı zaman, şehir merkezlerine özel olarak konuşlanmamış, onun için yapılmamış. Şehrin çeperlerine yapılmış. Ancak zamanla büyüyen şehirler bu askeri alanları içine almış ve yutmuş. Biz bunları yenilemezsek, dışarıya taşımazsak, çok doğru bir iş yapmış olmayız. Belki de 15 Temmuz buna vesile olan gecelerden birisi oldu. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, özellikle şehir içerisinde kalan askeri alanların tamamıyla vatandaşın kullanımına açık, herkesin kullanacağı yeşil alanlar şeklinde değerlendirilmesi. Bu konuda zaten bir şüphe yok." diye konuştu.
"3 BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR"
Bakan Özhaseki, bu konuda çalışma yaptıklarını açıklayarak, şu bilgileri verdi:
"Bir taraftan da Sayın Başbakanımızın da talimatıyla ki, Cumhurbaşkanımızın da haberi var, 3 bakanlık olarak bir çalışma yapıyoruz. Bunlardan birisi Milli Savunma Bakanlığı. Askeri alanların gerekliliği, bundan sonra nasıl devam edeceği, nasıl bir kışla ya da oradaki idare tarzı olacağı hususunda temel fikir onlara ait. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak tarafını ilgilendiriyor. Bizim bakanlığımız da askeri alanların şu an ne olarak kullanıldığı, bundan sonra vatandaşın oradaki beklentisinin ne olduğu, nereye taşınacağı hususunda bir çalışma yapıyor. Bu çalışmalar bitmek üzere. Bittiği zaman 3 bakanlık bir araya gelecek. Her bir tesisi nereye taşıyacağımıza, o tesisin ne olacağına karar vereceğiz. Ana tema yeşil alan ve vatandaşın kullanımına açık olması. İstisnalar olabilir mi? Evet, olabilir. O gereklilik neyse önümüzdeki günlerde zaten onu da söyleriz. Bakanlık olarak bütün belediye başkanlarımızı arıyoruz. Bünyesinde özellikle askeri alan olan belediye başkanlarımızı arıyoruz. Oradaki askeri alanının vatandaş ne olarak kullanılmasını istiyor? Kendileri belediye olarak ne istiyorlar? Bunu da tespit ediyoruz. Komisyonlarla bu raporları ortaya koyacağız."
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ´NE YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir gazetecinin, İstanbul Finans Merkezi´nin son durumunu sorması üzerine, oradaki çalışmaların çok hızlı devam ettiğini, partnerlerinin inşaatlarına başladığını söyledi.
Ruhsat alma aşamasında bir iki firma olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, "Onlar da aldıkları zaman devam edecekler. Bir yalnız alt yapısıyla ilgili çok büyük bir proje yapıyoruz orada. İhale aşamasındayız. Firmaları belirledik. Ancak KİK´e itirazlar var. Bunların sonuçlanmasını bekliyoruz. Sonuçlandığı zaman da ihale yapılacak. İnşallah alt yapısı bizim tarafımızdan tamamlanacak. Öyle inanıyorum ki İstanbul bir taraftan da ticaretin, finansın merkezi olacak." ifadelerini kullandı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı