BAKAN ÖZHASEKİ, ALMANYA ÇEVRE, DOĞA KORUMA,

BAKAN ÖZHASEKİ, ALMANYA ÇEVRE, DOĞA KORUMA,

İMAR VE REAKTÖR GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARI FLASBARTH´I AĞIRLADI .

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya Çevre Doğa Koruma, İmar ve Reaktör Güvenliği Bakanlığı Müsteşarı Jochen Flasbarth´ı makamında kabul etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Almanya,  Çevre Doğa Koruma, İmar ve Reaktör Güvenliği Bakanlığı Müsteşarı Jochen Flasbarth ile beraberindeki heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda ağırladı. Müsteşar Flasbarth ve Özel Kalem Müdürü Anja Betker ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Özhaseki, Türkiye´nin çevre politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çevre kirliliği konusunda Türkiye´nin, dünyayı en az kirleten ülkeler arsında geldiğini belirten Özhaseki, düşük seviyelerde olan karbon salınımının daha alt seviyelere çekilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Görüşmede, Türkiye ve Almanya´nın çevre koruma hassasiyeti konusunda benzer özellikler taşıdığına dikkat çeken Bakan Özhaseki, ?Bizler Yüce Yaratıcımızın dünyayı bir düzen ve denge üzerine yarattığına inanıyoruz. Yaşadığımız çevreninde gelecek nesillerin bizlere bir emaneti olarak görüyoruz. Bu anlamda başkalarının ne düşündüğüne bakmadan çevre konusunda en üst düzeyde hassas davranıp önem göstermeye devam edeceğiz? diye konuştu.

 ?FONLARIN ADALETLİ DAĞITILMASI GEREKİYOR?

Türkiye´nin imzaladığı Paris İklim Anlaşmasına da değinen Bakan Özhaseki, bu anlaşma kapsamında başta karbon salınımını azaltma ve diğer çalışmalarla çevreyi koruma olmak üzere birçok konuda taahhütte bulunulduğunu dile getirdi. Söz konusu anlaşmanın henüz Meclis´ten geçmediğini hatırlatan Özhaseki, ?Bu konuda bazı çekincelerimiz devam etmektedir.  Belki normal zamanlarda olsa bu anlaşmalarda yardım eden ülke konumunda olabiliriz. Fakat PKK, FETÖ, DAEŞ gibi bin bir türlü terör örgütü ile mücadele ederken şu ortamda ülkemizin yardım edilen ülkeler arasında yer alıp fonların adaletli dağıtılması gerektiğini her ortamda ifade ediyoruz. Ülkemizde yatırımları artırırken tabi ki de çevreyi düşünüp dikkate alıyoruz. Türkiye Avrupa´nın tam ortasında bulunan ve diğer Avrupa ülkelere sınır olan bir konumda değil. Coğrafyamız´da komşularımıza bakarsanız her yer yangın yeri durumunda. Mücadele ettiğimiz bunca terör örgütünü de düşünürseniz böyle bir coğrafyada ayakta kalabilmenin tek şartı güçlü olmaktır. Anlaşma ile hem taahhütlerimizi yerine getirip hem de yardım eden ülkeler arasında bulunmamız doğru değil? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı