BAKAN ÖZHASEKİ BAŞKAN İKEN SİPARİŞ,

BAKAN ÖZHASEKİ BAŞKAN İKEN SİPARİŞ,

BAKAN İKEN TEST ETTİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Kayseri ziyaretinin öğleden sonraki bölümünü de dolu dolu tamamladı. Esnaf ziyareti gerçekleştirip lokma dağıtan Bakan Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde siparişini verdiği raylı sistem aracını bakan olarak geldiği ilk gün test etme fırsatı yakaladı? İmam Hatip Lisesi´nin spor salonunu açan Bakan Özhaseki Şehit Binbaşı Turgay Çelik´in ailesine taziye ziyaretinde bulundu?.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bakan olarak ilk kez geldiği memleketindeki temaslarına öğleden sonrada devam etti? Öğle nazmını Bürüngüz Camii´nde ede eden Bakan Öz haseki namaz sonrası Kapalı Çarşı esnaflarını ziyaret edip onlarla hasbihal ettikten sonra ?Tatlı yiyip tatlı konuşalım ? kabilinden lokum dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi´nin ihalesini yaparak siparişini verdiği 30 raylı sistem aracından ikincisi de geldi. Yeni aracın testini Belediye Başkanlığı döneminde araçların ihalesini yaparak siparişini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptı. Bakan Özhaseki, Başkan Çelik ile birlikte yeni aracın vatman kabinine geçerek Cumhuriyet Meydanı´ndan Tuna Kavşağı´na kadar kullandı.
Araçtan indikten sonra bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Raylı sistem ihalesine ilk çıktığımızda Murat Bozankaya adlı iş adamımız Türk malı olarak raylı sistem aracını yapacağını, fiyatları da kıracağını söylemişti. Almanya´da fabrikasını gördük. Kendisi şimdi burada. Fiyatları da kırdı. 30 araç siparişi verdik. Bizi utandırmadı ve gönderiyor. Bu araçlar Türkiye´deki araç sistemlerinin en modernlerinin başında geliyor. Fiyat olarak da Kayserililiğimizle en ucuzunu aldık. İkinci araç da teslim edilmiş durumda. 30´a kadar tamamlayacaklar. Araçlar gelince ulaşımdaki sıkıntı da bitecek. Kazasız belasız seferler diliyorum" diye konuştu?
Melikgazi Belediyesi tarafından Ali Rıza Özderici İmam Hatip Lisesi içerisinde yaptırılan kapalı spor salonunun açılışını da gerçekleştiren Bakan Özhaseki İmam Hatipli genç yüreklere hitaben yaptığı konuşmada "İmam hatibi keyifle okudum" değerlendirmesinde bulunarak şunları kaydetti? "Bende bir imam hatipliyim. Üstelik imam hatiplilerin biraz dışlandığı, imam hatibe giden bütün öğrencilere ´Sen ileride ölü mü yıkayacaksın?´, ağabeyim de imam hatibe gittiği için ´Biriniz suyu dökersiniz, biriniz de ölüyü yıkarsınız´ dedikleri bir dönemde imam hatibe gittim. Hele ki gitmişim. Gittikten sonra da Allah´a şükür, keyifle, zevkle, okudum ve çalışkan bir öğrenci olarak da bitirdim. İmam hatipte aldığımız bilgiler bugüne kadar bizim rehberimiz oldu. Günümüzde ortaya çıkan değişik yorumlarla yolundan sapmış olan insanların istismar ettiği çizgilere karşı konabilecek devletin ortaya koymuş olduğu en doğru çizgi olarak imam hatip duruyor."
Bakan Özhaseki ve berberindeki protokol mensupları Şehit Binbaşı Turgay Çelik´in Esenyurt mahallesinde ikamet eden ailesine taziye ziyareti de gerçekleştirdi?.
Bakan Özhaseki akşam saatlerinde Kayseri Ticaret Odası, Kaseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası´nın ortaklaşa tertiplediği ?Kayseri´nin Kentsel Geleceği? başlıklı toplantıya iştirak ederek günü noktalayıp Başkanet´e dönecek?
HABER: C.ÜSTEN / E.KİPMAN



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti