BAKAN ÖZHASEKİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ´NDE

BAKAN ÖZHASEKİ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ´NDE

ÇOCUKLARLA GERİ DÖNÜŞÜMÜ KONUŞTU

ÖZHASEKİ: ?BU YIL 2 BİN 500 KAMU KURUMU SIFIR ATIK PROJESİNE KATILACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü´nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ni ziyaret eden çocuklarla geri dönüşüm projelerini konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldı. Önceki gün 101 ayrı çevre yatırımının açılışını Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte gerçekleştiren Bakan Özhaseki Dünya Çevre Günü´nde de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde çocuklarla bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanlığı´nın himaye ettiği ?Sıfır Atık? projesinin günün öne çıkan konularından biri olduğu etkinlikte geri dönüşümü yapılan malzemelerden ortaya konulan sanat eserleri sergilendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan Sıfır Atık alanında Emine Erdoğan ve etkinliğe katılan çocuklarla birlikte incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, Sıfır Atık uygulamasının kısa süre içinde genişleyeceğini duyurdu. Önümüzdeki yıldan itibaren proje kapsamında üretilen ve yoğun talep gören kompostların belediyelerden temin edilebileceğine dikkat çeken Özhaseki, ?Eylem planımız içerisinde bu sene, 2 bin 500 kadar kamu kurum ve kuruluşu, yoğun olarak insanların bulunduğu yerler, havalimanları, hastaneler, okullar, alışveriş merkezleri var. Bu yılsonuna kadar belirlediğimiz bu alanlarda Sıfır Atık projesini hayata geçiriyoruz. Eylem planımız içerisinde belediyelerimizle eğitim faaliyetlerimizi başlattığımız gibi yardımlarımızı da yapıyoruz. Belediyeler evlerden atıkları ayrıştırarak alacaklar. Haliyle insanlar evlerinde kâğıtları bir tarafa, camları bir tarafa ayırarak atacaklar. Örneğin bir karpuz kapuğu ile kağıtlar aynı yere atılmayacak. Bu iş, evlerde başlıyor, çocuklarımızda başlıyor. Çocuklarımız bu atıkları ayrı poşetlere koyacaklar. Sonra da bunlar belediyelerimizin belirlediği geri dönüşüm tesislerine ulaştırılacak. Bu aşamadan sonra üretilen gübreleri belediyelerimiz vatandaşa bedelsiz olarak dağıtacak. Herkes belediyelerimizden gelecek yıldan itibaren kompostlarını ücretsiz olarak alacak? açıklamalarını yaptı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti