BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

?HER ŞEHRİN İMAR YÖNETMELİĞİ AYRI AYRI OLACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Malatyalı İşadamları Derneği tarafından, "Şehircilik Politikalarının Ekonomiye Etkileri" başlığıyla düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Özhaseki, AK Parti´nin Türkiye´deki vesayetçi yapıyı yıktığını vurguladı ?
Malatyalı İş Adamları´na konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Bakanlığının çalışmalarını anlatıp, çevrenin korunması ve doğanın dengesinin bozulmamasının önemli olduğunu vurguladı.
Nükleer, kömür, hidroelektrik santrali ve yenilenebilir enerji gibi birçok seçeneğe karşı gösterilen tepkilere değinen Özhaseki, böyle bir coğrafyada bu milletin enerji konusunda dışa bağımlı olarak yaşayamayacağını dile getirdi.
Paris´in etrafında 6, Londra´nın etrafında ise 99 nükleer santral olduğu bilgisini paylaşan Özhaseki, "Biz niye yapmayacağız? ´Kömür santrali´ diye bağıranlara soruyorum. Avrupa Birliğinde birçok ülke enerjisinin bir kısmını kömürlerden karşılıyorlar. Biz yerli kömürümüzü niye kullanmayalım? Tabiatı tahrip ediyorsa, filtreleme sistemine dikkat edersiniz, yaparsınız." diye konuştu.
Bir denge içinde hem çevreyi koruyup, hem de bu yatırımları sürdürdüklerini ifade eden Özhaseki, iş adamlarının önünü açmak gerektiğinin altını çizdi? Türkiye´deki şehir planlamalarının çok geç yapıldığını, eski şehirlerin üstüne yeni şehirler kurulduğunu belirten Özhaseki, ülkede sağlıksız ve kimliksiz yapıların bulunduğunu vurguladı.
Türkiye´de inşaat sektörünün önünün çok açık olduğuna, bunun doğru şekilde biçimlendirilerek, yönetilmesi gerektiğine işaret eden Özhaseki, imarın değişmez kurallarını Bakanlığın koyması gerektiğini aktardı. Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: "Yeni yönetmelik üzerindeki çalışmamız o. İmardan gelen, yönetmelikten gelen farklarla yüzde 40, 50, 60 artırılır mı inşaat. Bazı semtlerden büyük projeler getiriyorlar, hayret ediyorum. 80 metrelik ev, 70 metre balkon gözüküyor, 150 metreye çıkıyor. Belli ki bunu çevirip içine oturacak. Hainlik peşinde. Şimdi biz imarın değişmez kurallarını yazıyoruz, şehirlere göndereceğiz. Diyeceğiz ki, ´Siz de kendi şehrinizle ilgili hazırlayın bize geri gönderin.´ Süre vereceğiz, sonra o gelenleri onaylayacağız. Her şehrin planı, imar yönetmeliği ayrı ayrı olacak. Sivas Şarkışla´nın imar planıyla İstanbul´unki bir olmaz. Bitlis´teki imar planı yönetmeliğiyle İstanbul bir olmaz. Doğru değil bunlar. Şimdi 6 aylık süreyi uzattık. 6 ay içerisinde bu hazırlığı yapıp her şehre has özel bir yönetmelik çıkaracağız."
Yeni belediye yasasının geldiğini, parsel bazlı imar değişikliklerinin yasaklanacağını ifade eden Özhaseki, "Eli kolu oynayarak eğer inşaattan artış alıyorsan, burada bir helallik yok. Şehir cinayeti var. Bakanlık bundan sonra imar planı yapmayacak. Kentsel dönüşümlere karışacağız ayrı bir şey ama imar planı yapmayacağız." dedi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı