BAKAN ÖZHASEKİ İMAR BARIŞI İLE

BAKAN ÖZHASEKİ İMAR BARIŞI İLE

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ADANA´DA ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Adana´da İmar Barışı´nın detayları ile kentsel dönüşümü vatandaşlara anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için bulunduğu Adana´da bir süredir gündemde olan İmar Barışı´nı anlattı. Adana Sanayi Odası´nda gerçekleşen toplantıda söz konusu düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğunu anlatan Özhaseki, ?Yapı kayıt belgesini getirdik, Meclis´te görüşüldü sonra da kanunlaştı. Böyle bir yasaya neden ihtiyaç duyduk. Türkiye´de 26 milyon 358 bin bağımsız birim var. Bunu yaptığımızda ne gibi bir fayda sağlayacağız? Vatandaş artık suyunu, elektriğini kaçak yollardan kullanmayacak. Bunları bağlayan belediye başkanlarına soruşturmalar yapılmayacak. Bayramdan sonra bedel ödeme ödemi başlıyor ve yılsonuna kadar ödenmesi halinde de herkes bu haktan istifade edecek. Burada toplanan paranın getireceği en önemli fayda, vatandaşı rahatlatmasının yanında, hayata geçireceğimiz projelere de finansman sağlaması. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün hızlanacağı bir dönem içine giriyoruz. İmar Barışı uygulaması başlayalı kısa süre oldu şimdiden 250 bin başvuruyu geçti. Sitemize girip inceleyenlerin sayısı ise 1 milyondan fazla. Bu bir fırsat. İnşallah en iyi şekilde değerlendirip, Türkiye´yi yeni baştan ihya ederiz? diye konuştu.

 ?KENTSEL DÖNÜŞÜMDE VATANDAŞI İSTENEN BEDEL ÜZMEYECEK?

Adana´da vatandaşlarla da bir araya gelen Bakan Özhaseki, burada kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği Çukurova Belediye Evleri´nde vatandaşlara kentsel dönüşümde atılacak adımları anlattı. Kentsel dönüşüm konusunda birçok teşvik sisteminin getirileceğini aktaran Özhaseki, burada yaşanan sorunların çözülmesi amacıyla bir dizi görüşme yapacaklarını belirtti. Kentsel dönüşüm sırasında hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Özhaseki, ?Yapı kayıt belgesi diye bir belge çıkardık. Bununla binalarımızın kaçak olma durumuna son veriyoruz. Bundan sonra kimse gelip sizin evinizi yıkarız diyemeyecek. Suyunuzu keseriz diyemeyecekler. Bu bizim için bir rahatlık ama bunun yanında da kentsel dönüşüm için burada toplanan paraları, tüm dönüşüm yapacak yerler için sıfır faizli para olarak kullandıracağız. Kentsel dönüşümde esas olan yerinde dönüşümün yapılması, herkese hatırasının olduğu yerde ev verilmesidir birinci prensibimiz bu. İkinci prensibimiz ise kamunun ne kadar gücü varsa katkıda bulunacak. Tüm kamu hizmetleri bedava verilecek. Vatandaş evi yenilenirken ufak tefek katkıda bulunacaksa da bu vatandaşı zorlamadan olacak. O da vadeye yayılıp küçük miktarlarda olacak. Sizden istenen bedel Allah´ın izniyle sizi üzmeyecek. Burada müteahhitlerle sizi karşı karşıya bırakmayacağız. Herkesin rızasını alınca işe başlayacağız. Belediyelerin hesaplarına bakacağız. Size tekliflerini değiştirerek gelecekler. Buradaki gruplarla konuşacağız. Eğer daha da olmazsa bakanlık olarak gelip burada işe biz başlayacağız? açıklamalarını yaptı. 

 ?BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN HELALLEŞEREK AYIRILDIM?

Adana´da kentsel dönüşüm konusunda verilen sözlerin yerine getirileceğini de söyleyen Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak, devraldığında belediyenin yüksek oranda borçlarının bulunduğunu dile getirdi. Özhaseki, ?Kayseri Büyükşehir Belediyesinde göreve başladığımda benden ilk randevu alanlar ya haciz memurlarıydı ya da alacaklılardı. Belediye, bankamatik memurlarından geçilmiyordu. Şehrin yüzde elliden fazlası gecekonduydu. Şehirde bir metre kanalizasyon yoktu, arıtma tesisi yoktu, şehrin ortasından kirli dereler akıyordu. Çok şükür bunların hepsi bitti. Alt yapı üst yapı sorunu yok. Her türlü hizmet de var. Ayrılırken, herkesle helalleşerek ayrıldım. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan işler yaptım. Erciyes´te kayak merkezi, stadyumlar, barajlar yaptım.  21 yıllık belediye başkanlığımda hiç kimseye yalan söylemedim. Ne söz verdiysem yaptım. Burada da belediyeyle de aradaki danışman firmayla da görüşeceğim yeni tekliflerle size gelecekler. Anlaşırsanız sıfır faizle para vereceğiz buraya. Daha olmadı biz bakanlık olarak geleceğiz. Hepinizin gönlünü yaparak işe başlayacağız? ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZHASEKİ´YE ADANA´DA YOĞUN İLGİ

İmar Barışı ve Kentsel dönüşüm konularını Adana´da her yönüyle ele alan Bakan Özhaseki, özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattığı vatandaşla buluşmasında büyük ilgi gördü. Çukurova Belediye Evleri´nin yer aldığı bölgedeki hak sahipleriyle bir araya gelen Özhaseki, vatandaşların kentsel dönüşüm konusunda mağdur olmayacağını söyledi. Özhaseki´nin, gerekmesi halinde bakanlığın burada işe başlayacağını söylemesi üzerine vatandaşlar duydukları memnuniyeti tezahüratlarla dile getirdi. Özhaseki´nin sözlerini sık sık sloganlarla kesen vatandaşlar, konuşmasının ardından Bakan Özhaseki ile fotoğraf çekinmek için adeta yarıştı. Özhaseki, yoğun ilgiden dolayı konuşmasının ardından güçlüklü ilerleyebildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı