BAKAN ÖZHASEKİ, "KAYSERİ´DE EN ÖNEMLİ PROJELER

BAKAN ÖZHASEKİ,

AK PARTİ DÖNEMİNDE HAYATA GEÇİRİLDİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki AK Parti iktidarı döneminde Kayseri´de yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Özhaseki açıklamasında ?16 yıllık iktidarımız döneminde memleketimizin her karış toprağında hizmetimiz var. Bugüne kadar görülememiş bir hizmet ağı ile yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın İlgili Kuruluşu olan İLBANK marifetiyle Kayseri´de yaklaşık 628 milyon lira yatırım yaptık.? diye konuştu.

Kayseri´nin en önemli projelerinin AK Parti döneminde hayata geçirildiğini kaydeden Özhaseki, ?İktidarımızda Kayseri´nin en büyük projelerini gerçekleştirdik. Raylı sistem, stadyum, Yamula Barajı ve doğalgaz, AK Parti´yle birlikte geldi. Erciyes´te de devasa bir kayak ve turizm merkezini vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hızlı trenimiz geliyor. Birçok alt yapı, harita, içmesuyu, kanalizasyon projemiz devam etmekte. Bunun için belediyelerimize, yaklaşık 341 milyon liralık bir bütçe desteği sağlanıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu yatırımları artırmak için tüm çabamızla çalışmalarımıza devam edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bakanlık yaptığı dönem içerisinde yatırımların büyük bir ivme kazandığına dikkat çeken Özhaseki,? Son iki yılda yaklaşık 198 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Üst yapı ve alt yapı sektöründen 96 adet projeyi tamamlayarak, Kayseri halkımızın hizmetine sunduk. Kayseri´nin her türlü kentsel ihtiyacının giderilmesi için, Kayseri´yi gelişmiş şehirler sıralamasında daha da üst basamaklara taşımak için bizler çalışmaya devam edeceğiz. Aslında Kayseri´de, diğer şehirlere kıyasla hiçbir avantaj olmamasına rağmen çok önemli gelişmeler var. Tüm bu gelişmelerde, orada yaşayan insanların, temsilcilerin, belediyelerin ve milletvekillerimizin hepsinin çok ciddi emeği var. Anadolu´da, sanayide ve ticarette ileri gelen bir şehirden bahsedildiği zaman emin olun, Kayseri her zaman ilk sırada yer alır. Bu konumumuz daha da iyi olabilir. Kendi içimizdeki dayanışma, birlik beraberlik, çalışma, gayret bizleri daha da ileriye götürür.? diye konuştu.

İlbank´ın uluslararası finans kurumlarından sağladığı finansmana da değinen Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin 49 Milyon lira finansman ile 3 büyük projeyi tamamladığını ve Kayseri halkının hizmetine sunduklarını belirtti.

Yerel yönetimlerin fiziki hizmetleri gerçekleştirmelerinde ve sürdürülebilir bir şehircilik anlayışının hayata geçirilmesinde İlbank´ın hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Özhaseki, Bakanlık yaptığı dönemde İlbank´ın sadece Kayseri için değil tüm belediyelerin en büyük destekçisi olduğunu vurguladı. Özhaseki ?İller Bankası´nın Kayseri için yaptığı yatırımlar hakkında yerel yönetimlere sağlamış olduğu kredi ve hibeler sayesinde şehrimizin büyük oranda alt ve üstyapı sorunları çözülmüştür. En büyük hedefimiz Kayserimizi daha da yaşanılabilir, modern ve kimlikli şehirler statüsüne kavuşturmaktır.? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı