BAKAN ÖZHASEKİ KIZILAY MEYDANI´NDAN SESLENDİ

BAKAN ÖZHASEKİ KIZILAY MEYDANI´NDAN SESLENDİ

?BU ALÇAKLARIN ŞEYTANİ PLANLARI HENÜZ BİTMEDİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Demokrasi Nöbetinin 12. Gecesinde Kızılay Meydanı´nı dolduran Başkentlilere seslendi? Bakan Mehmet Özhaseki konuşmasında bu örgütün İslam Dini ile hiçbir ilgisi olmadığını belirterek ?"İslamı değiştirecek kadar alçalan bu adamların şeytani planları hala bitmedi? ifadesini kullandı?
Darbeyi bedenini siper ederek durduran, sonrasında ise demokrasi nöbetini aralıksız sürdüren vatandaşların arasına karışan ve nöbete katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki Kızılay Meydanı´nda da Cumhurbaşkanlığına ait otobüsten vatandaşlara hitap etti.
Yıllardır kendini saklayan ve "abi" diye tabir edilen kişilerin yaptığı ihtilal kalkışmasıyla 250 vatandaşı şehit verdiklerini ifade eden Özhaseki, bu kadar şehit ve bin 500 yaralıya rağmen kalkışmanın başarıya ulaşamadığının altını çizip, kalkışmayı gerçekleştirenlerin ilk hedefinin Cumhurbaşkanını devirmek olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanının olmadığı bir ortam, tamamıyla tespihin dağıldığı bir ortam olacaktı. Sonra bu ülkede iç savaş çıkarmak istiyorlardı. İç savaş çıkan ülkelerin haline bir bakın, Suriye´nin, Irak´ın haline bir bakın. Burada bir iç savaş çıktığında ne olacağını bir düşünün. Sadece bu Türk milleti değil, tüm gönül coğrafyası üzülecekti bu işe." diye konuştu.
Kalkışmanın sonuca ulaşmamasının, halk ile Cumhurbaşkanının iradesiyle olduğuna işaret eden Özhaseki, 15 Temmuz´da yaralananları ziyaret ettiklerini kaydetti.
Özhaseki, yaralananların anlattığı tüm hadiselerin birer kahramanlık destanı olduğunun dile getirerek, darbecilerin bu ortamı hazırlamak için neredeyse 40 yıl emek verdiğini anlattı. Bu ortam için dinin de kullanıldığına dikkati çeken Özhaseki, ülkenin içine sızmak isteyen bu terörist yapının kendilerini saklamaya yönelik bu yönteme başvurduğunu aktardı.
Bakan Mehmet Özhaseki, bu örgütün İslamla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek, şöyle konuştu:"İslamı değiştirecek kadar alçalan bu adamların şeytani planları hala bitmedi. Elbette deprem geçti, gözümüz aydın ama artçılar gelebilir. Bunlar tamamen yok edilinceye kadar inşallah nöbete devam edeceğiz. Neden olağanüstü hal ilan ediyoruz? Olağanüstü hali halk için değil, biz kendimiz için ilan ettik. Sizin yaşamınızda bir şey değişmeyecek. Biz elimiz rahatlasın diye OHAL çıkardık. Bunların mallarına el koymak ve bunlardan hesap sormak, kolayca kurumlardan atmak için çıkardık. Milletin malı, millete dönecek. Bunlardan hesap sormazsak bu dünya bize dar olsun."
Kızılay meydanından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne geçen Bakan Mehmet Özhaseki; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın açtığı stantta vatandaşlara pide, ayran, çay ve su ikram etti.
Sabahın ilk saatlerine kadar süren nöbette vatandaşlarla uzun uzun sohbet eden Bakan Özhaseki; birlik ve beraberliğin önemine değindi. Özhaseki; ?Millettimiz; vatanını, toprağını, bayrağını sahiplenmiş, büyük oyunu bozmuştur? dedi


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da