BAKAN ÖZHASEKİ SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU

BAKAN ÖZHASEKİ SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU

ANKARA OFİSİ´NİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Binali Yıldırım´ın da iştirak ettiği Altındağ Hamamönü´nde düzenlenen Sivil Dayanışma Platformu Ankara Ofisi´nin açılış törenine katıldı.
Bakan Özhaseki, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan´a Ankara ofisinin açılışı sebebiyle hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım; "Sivil toplum teşkilatları, milli iradenin, demokrasinin vazgeçilmez kuruluşlarıdır." Gelişmiş demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının yanlış işlerin önlenmesi için büyük bir görev ifa ettiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, Gezi parkı olayları, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim kışkırtmaları ve milli iradeye, demokrasiye karşı gerçekleştirilmeye çalışılan daha birçok eylemde sivil toplum örgütlerini hep yanlarında bulduklarını söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım; ?Sivil toplum örgütlerini AK Parti iktidarında hep destekledik, onlara hep alan açtık. ´Ülkeyi tek başımıza kafamıza göre yönetiriz.´ demedik. Ortak aklı en öncelikli konu olarak hep gündemde tuttuk. Akıl akıldan üstün dedik, danıştık ama kararı biz verdik. İstişare esas. Yönetme erkini millet seçtiklerine verir. Ama milletin seçtikleri de milletin dediklerinin dışında hareket ederse uyarı görevini de millet yine çeşitli mekanizmalarla yapmaya devam eder. Sivil toplum örgütlerinin ana amaçlarından birisi de budur. Milli iradeye açık veya kapalı olarak muhalefet eden odaklara, unsurlara karşı halkın sesi olarak sesini yükseltmek ve bozulan sistemin tekrar sağlıklı olarak işlenmesini sağlamaktır. Sivil toplum örgütlerimizin sayısı ne kadar çok artarsa, demokrasimiz o kadar ileri gitmiş olur."
Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan da platformun Türkiye´nin değişik yerlerinden 498 vakıf, dernek ve sendikanın iştirakiyle kurulduğunu söyledi.
Bugüne kadar anayasa ve demokratikleşme gibi Türkiye´nin siyasi süreçlerinde önemli katkılarda bulunduklarını belirten Oğan, yeni hizmet binalarıyla daha çok çalışacaklarını dile getirdi.
Açılış töreninde Başbakan Yıldırım´ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti milletvekilleri ve parti teşkilatı da hazır bulundu.
Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, platformun açılışını gerçekleştirdi.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı