BAKAN ÖZHASEKİ, YAHYALI İLÇESİNDE

BAKAN ÖZHASEKİ, YAHYALI İLÇESİNDE

DOĞALGAZ TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI ...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı´da düzenlenen doğalgaz hattı temel atma törenine katıldı. Özhaseki, temeli atılan doğal gaz hattı çalışmalarının önümüzdeki yılsonunda tamamlanacağını açıkladı.

Yahyalı meydanında düzenlenen törene başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Miletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk İle bazı ilçe Belediye Başkanları ve Yahyalı halkı iştirak etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ??Kayseri´nin imarlı alanlarının tamamına kesintisiz ve güvenli doğalgaz hizmeti sağlamak için özenle çalışarak, çevre dostu doğalgazı mümkün olduğunca fazla haneye ulaştırmak için elimizden gelen her imkânı kullanıyoruz. Bugün de Yahyalı ve Yeşilhisar´ı en çevreci ve en ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşturmak için buradayız.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de  ?Doğa dostu, ekonomik ve konforlu doğalgazın ilçemize getirilmesinde milletvekili ve bakanlarımıza, Kayserigaz yönetim ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, ?İlçelerimizde ardı ardına yatırımlar yapıyoruz. Sadece şehir merkezlerinde değil ilçelerde de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Daha kaliteli bir hayat sürmek için çevreci ve ekonomik yakıt bir olan doğalgaz ile sizleri buluşturmak için buradayız. Diğer şehirlerin nüfuslarına oranla en fazla nüfusa doğalgaz ulaştıran şirket Kayserigaz´dır. Yatırımlarını esirgemedikleri için yöneticilerine çok teşekkür ediyorum, doğalgaz ilçelerimize hayırlı olsun? dedi.

önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da doğalgazın ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında ? Evlerinizde konforu ve kaliteyi yaşamak için doğalgaz kullanmak üzere hazırlıklarınızı şimdiden yapmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle kadınların hayatını kurtaracak bu hizmetten hepinizin yararlanmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

Törende konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, hizmet kapsamında 220 kilometre boru döşeneceğini ve 40 milyon lira harcanacağını söyledi. Özhaseki, AK Parti iktidarı olarak 15 yıldır iş başında olduklarını anımsattı. Bu 15 yıl içerisinde Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarına imza attıklarını belirten Özhaseki, şöyle konuştu:

"Ne kadar Cumhuriyet tarihinin birikmiş sorunu varsa hasıraltına sürülmüş, sonra açığa çıkarak canavar gibi karşımıza duran belalı işi varsa Allah´a hamdolsun hepsinin üstüne gittik, hepsini de hallettik. Bundan sonra ortaya çıkacak sorunlar karşısında çok güçlüyüz ve bu sorunları da çözebilecek irademiz var. Cenab-ı Allah´a şükürler olsun, geriye doğru bakıldığı zaman 2002´den bu tarafa ekonomide dibe vurmuş bin bir sıkıntılarla uğraşan Türkiye´den bugün kasasında paraları olan dünyanın birçok yerinde baskı yediği halde dimdik duran bir ülke haline geldik. Yatırım üstüne yatırım yapıyoruz. O şirketlerin bir kısmı finans kuruluşları, Türkiye´yi zayıflatma çabasında gözükseler de kalkınmada son çeyrekte yine Avrupa birincisiyiz. İhracatta geçen ay rekor kırdık. Gerek ulaşımda, gerek sağlıkta, gerek enerjide aklınıza gelebilecek her alanda doğrusu Türkiye´de çok büyük işler yaptık. Sonra bir taraftan da Türkiye´nin başının belası olan vesayet rejimini çökerttik. İnançlarımız üstündeki baskıları da kaldırdık."

Terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK belası bitti. Eskiden olay olurdu, bizim güvenlik güçlerimiz gider orada tespit yapar, aramaya taramaya çıkardı. Şimdi öyle değil. Şehirleri temizledik, o çukurların hepsini kapattık. Sonra ilçelere geldi sıra, kazalara geldi, sonra dağlara geldi. O dağlara ne kadar mağara varsa inleri varsa, 40 yıldır yuvalandıkları yerleri varsa hepsini onların kapattık. Sadece şimdi yurt dışından sızma yapmaya çalışıyorlar. İlçelerde tertemiz güvenlik var. Bakın oralarda şimdi bu işleri yaparken devletin bir kudret eli olarak teröriste vuran bu elin neticesinde onları yok ederken bir taraftan da mağdur olmuş vatandaşların evlerini yapıyoruz. Ben oraya sık gidiyorum. 30 bine yakın ev yapıyoruz. Çünkü oradaki vatandaşların bir suçu yok. Masum insanlar, evleri yıkılmış, dağlara gidip çadırlarda yaşamışlar aylarca. Zaten garip insanlar, devlet olarak onların da evini yapıp şimdi tek tek teslim ediyoruz. Devlet olmanın gereği bu."

Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadeleye de değinerek, yurt dışında Türkiye aleyhine çalışan en önemli örgütün FETÖ olduğunun altını çizdi.

Bir taraftan da yurt dışından gelen binlerce insana kucak açtıklarını dile getiren Mehmet Özhaseki, şunları kaydetti:

"Kolay mı, 3 milyona yakın mülteci gelecek ve siz burada hepsine ev sahipliği yapacaksınız. Avrupa, kendilerine gelecek on tane, otuz tane, elli tane, yüz tane, ikiyüz tane mülteciyi alırken düşünüyor, vasıfları sıralıyor sonra ´aman mülteciler bize gelmesin´ diye bin bir türlü sıkıntılar veriyor. Biraz önce bahsettiğimiz teröristlere ev sahipliği yapmakta da biraz sınırsız ve ölçüsüz davranıyorlar. Batının tavrını kınamaktan biz asla vazgeçmeyeceğiz. Bu iki yüzlüklerini de yüzlerine vuracağız. Oradakilerin yaptıklarını da söyleyeceğiz. Her türlü terör örgütleri orada şimdi fitne ocaklarını tüttürecekler ama bizim sizlerin seçtiği bir bakan, gidip orada konuşmak istediğinde buna izin vermeyecek. Cumhurbaşkanımız gittiğinde onun konuşmasına mani olunacak. Bunlar doğru şeyler değil. Bunlar dostluğa sığmaz. Biz, dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz. ´Ya siz Türkiye´siniz, etiniz ne budunuz ne?´ Olsun, biz dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından protokol mensuplarınca doğalgaz hattının temeli atıldı. HABER: HABER MERKEZİ

 

 



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor