BAKAN YILDIZ`DAN BOYDAK`A GÖNDERME

BAKAN  YILDIZ`DAN BOYDAK`A GÖNDERME

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız canlı yayında Kayseri`deki TV yöneticilerinin sorularını cevaplandırdı. 17 Aralık sürecinin Türk ekonomisine, dolayısıyla enerji piyasasına verdiği zararlara işaret eden Bakan Yıldız "Bunu yapanlar Türkiye`yi

   Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı Taner yıldız Beştepeler `deki Kayserievinde Kayseri`de yayın yapan  televizyon yöneticilerinin sorularını cevaplandırdı.

       17 Aralık operasyonunun Türkiye`ye ekonomik olarak büyük zarar verdiğini belirten Bakan Yıldız , Özellikle dövizdeki artışın enerji sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek "Bazı yorumlar yapılıyor, Falan kurum sarsılıyor diye.Bırakın falan kurumu Türkiye temelinden sarsılıyor" diyen Bakan Yıldız şöyle devam etti: "17 Aralık sonrasında döviz fiyatları arttı. FED`in Amerika Merkez Bankasıyla alakalı malum bazı açıklamalar yaptı. Türkiye üzerinde bunların çok az tesirleri oldu. Ama; asıl tesir Türkiye`deki siyasi istikrarın bozulmasıyla alakalı bir konudur. Bazı yorumlar yapılıyor ; falan kurum temelinden sarsılıyor , bırakın falan kurumu Türkiye temelinden sarsılmaya çalışılıyor şuan. Türkiye temelinden oynatılmaya çalışılıyor. Bu büyük resmi görmessek, doğru bir teşhis  koymuş olmayız. Ve bunu yapanlar belki sonuçlarının bu kadar sıkıntılı olacabileceğini görmüşlerdir.Hesap etmişlerdir. Düşünün dövize yaklaşık %20 üzerinde değişim sözkonusu oldu.Türkiye`de 275 milyar dolarlık özel sektörün  yatırım kalemi var. %20  `si 50 Milyar Dolar yapıyor. Bunlar aynen bizim enerji sektörümüzde yaptığımız gibi Dolarla alıp TL`yle satan, Bankanın tabiriyle yani açık pozisyonda kalan işlemlerdir. Şimdi ben TL satışımı değiştirmedim. Elektrik faturaları TL olarak geliyor. Ama şuanda maliyetlerimiz bizim yükseldi. Nerye kadar direnebiliriz değseniz son noktaya kadar direnmek istiyoruz. Son noktanında tarihini veremem niçin; şimdi yağmur yağarsa bizim enerji dağılımlarımız değişiyor. Çok mustesni şekilde biraz alaya almaya çalışarak işiniz Allah`a mı kaldı deniliyor bize, bizim tabiki allah musade etmezse bunlar olmazdı cevabımız var. Bir vatandaşımız dün Konya`da dedi "yağmur yağmuyor ne düşünüyorsun neyapacaksınız "deyince , "Ben bu konuda senden daha yetkili değilim "dedim.Biz elimizdeki kaynakların su,rüzgar,güneşin her jeotermal kaynağın avantajlarını ithal ettiğimiz doğalgaz ve petrol dezavantajıyla birleştirmeye çalışıyoruz. Nereye kadar bu buluşmayı sağlayamasalar, ondan sonrası o direncimiz kırılır. Hep gözlerimizden kaçan bir konu var 2008 Kasım ayından  doğalgaz fiyatları daha ucuz. Bugün itibariyle 25 ocak itibariyle 2008 kasım ayı fiyatlarından daha ucuz. 2008 -2014 yaklaşık 5-5,5 yıl geçmiş. Türkiye böyle bir avantaj yakaladı."

    Bakan Yıldız, 17 Aralık sonrasında muhalefetin yolsuzluk iddiasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine  ise "Benim tırnağımda kanama var.Gerekirse ben o tırnağı,parmağı keserim.Ama bu bahane ile kimsenin kalbime,beynime operasyon yapmasına izin vermem" şeklinde konuşan Bakan Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız,"yapılan bir yolsuzluk ve üsülsüzluk ise; hiçbir zaman için bu ülke üzerinde siyaset yapılmasını hiç ama hiç makul haline getirmez. Şimdi biz bunları ayırt etmemiz lazım.Benim tırnağımda kanama var "o zaman kalbine açık ameliyat yapayım"biz bunu fark ederiz. Biz bunu görüyoruz. Amacın üzüm yemekse bu tırnağıma işlem yapacaksın arkadaş.kalbime müdahele etmeyeceksin.Yok niyetin bağcı dövmekse bizde ona `musaade etmeyiz`diyoruz konu bu" dedi.

    Bir gazetecinin Ankara`dan Konya`ya hızlı trenle geldiğini hatırlatarak "Kayseri`ye hızlı tren ne zaman gelecek?" sorması üzerine Bakan Yıldız "Projeleri bitirdik,ihaleyide yapacağız inşaallah. Hatırlarsanız Sn. Başbakan 2013 bütçe hedeflerinde  Kayseri, Konya, Antalya hattından bahsetmiştı.Belli öncelikleri gecikmişleri olsa da  sonuçta buraya inşallah hızlıtren yapılacak. Kayseri daha öncesi bu hizmeti alması daha iyi olur mu? Tabiki iyi olur.Ama kamunun belli bir finansman yapısı var. Onu değerlendirerek projelenmesini bitirdik.Normalde onun ihale kısmını yapacağiz. Hızlıtrenin yapmasına  Özel sektör pek talip olmuyor.Buraların işletmesi kar amaçlı yapılmamaktadır. Toplumun vatandaşın ihtiyaçlarını karşılaması adına yapılır. Kayseri`de böyle olacak. Elinde sonunda biz inşallah bunu yapmış olacağiz. Eninde sonunda olucak. Dediğimiz tarih 2016 -2017 ihaleler yapılacak".

     Partisinin aday tespit süreci ile ilgili sorularıda cevaplandıran Bakan yıldız "Biz en başarılı olacağımıza inandığımız adaylarla yola çıktık. Aday gösterilmeyen arkadaşlardımızın bir kırgınlık göstereceğini sanmam.Hepimizin amacı Partimizin başarısı,ülkede var olan istikrarın sürmesidir." dedi.

 Bakan Yıldız bir gazetecinin Boydak holding Genel sekreteri Ekrem baktır`ın Hacılar`dan aday gösterilmemesi ile ilgili sorusuna ilginç bir cevap verdi. "Baktır Boydak Holding`ten olduğu için mi  aday gösterilmedi?" şeklindeki soruya Bakan, "Ekrem Baktır`ın cemaatten olduğu sonucunu çıkartır bu cümle. halbuki kendisi öyle değil. Boydak Holdingte çalışan herkes öyle değil. Boydak Holding diyor mu ben cemaattenim diye, o da öle değil. Böyle bir açıklaması var mı?" şeklinde konuştu. bakan`ın bu sözleri üzerine bir başka gazetecinin "Boydak Holding`in CEO`su twitter hesabında "Yolsuzluğun hesabı sandıkta görülmez "diyor. hatırlatması üzerine Bakan Yıldız şöyle konuştu:  "şimdiye kadarda öle oldu. Şimdiye kadar 235 belediyeyle alakalı 145 tane belediye Ak Parti Belediyesi bize bunu savunma ihtiyacını anlar .Amaçları farklı olduğu kanaatindeyim isterseniz CEO desin isterseniz işçisi desin. Bunu çok açık söyleyeyim bizi bu konuda `Yolsuzlukla alakalı` başlık öğretilecek insanlar bizler değiliz. Onları başkasına söylemelerı lazım, Hafızaları orda tıkananları bizim burya geldiğinde açılmasını ben manidar bulurum. Biz bununla alakalı her bakanın denetimi soruşturması, yaptığı işlemler, ayırdırı insanlar, disiplin kurulları ve yargısı var. Bunların hepsi işliyor. Bugünden değil 11 yıldan beri işliyor. O yüzden bize `Yolsuzluk` adı altında çok dürüst laflar yapılmasın açıkca söylüyorum. Bunun patenti Ak Partiye aittir. Siyaset hayatında bununla alakalı tavız verecek olan kesinlikle Ak parti olmamıştır. Ak Parti, `Yolsuzluk, Usulsuzluk` bugün değil, o zamanlardan beri sürekli gidilen bir yapıdadır. Şimdi cemaatla alakalı bir tasnif sözkonusu değil.Ama bunun içerisinde Ak Parti`nin iradesini kendisinde daha fazla hissedeceği durumlar olmuştur. Bu mana da en iyisini seçmek biri iyi biri kötü değil iyidir ama daha iyisi vardır. Aday belirlemede Ak Parti teşkilatinin ve genel merkez istişare sonrası topyekul bir ittifaktır bu ".



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı