Bakan Akar:"Acilen ateşkes ilan edilmeli"

Bakan Akar:

Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen ‘Kayseri Uçak Fabrikası Kitabı’nın tanıtımı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın onur konuğu olarak iştirak ettiği törenle gerçekleştirildi. Bakan Akar törende yaptığı konuşmada Ukrayna – Rusya arasındaki savaşın bir an evvel son bulması gerektiğini vurgulayarak  "Huzur ve istikrarın temini için acilen ateşkes ilan edilmeli" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın  ev sahipliğinde 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘Kayseri Uçak Fabrikası Kitabı Tanıtım törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberinde ilimize gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri iştirak etti.                                 

Törenin açılında konuşan Erciyes Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış; “Bu eser bakanımızın teşvik ve yol göstermesiyle başta üniversitemiz olmak üzere büyükşehir belediyemiz ve diğer kuruluşların katkılarıyla yayın hayatına kazandırılmıştır. Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının Kayseri’de açılmış olması tesadüf değildir. Üniversitemiz bünyesinde faaliyetini sürdüren Erciyes Teknopark’ın savunma sanayideki çalışmalarında yakıt sistemleri başta olmak üzere birçok alanda üretim yapmaktadır. Erciyes Üniversitesi eğitim, öğretim faaliyetlerinin yanı sıra ülkenin ihtiyacı olan katma değer ürünleri ortaya çıkarmak amacıyla çalışmalara devam etmektedir. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da  savunma sanayimizin iyi bir noktaya geldiği bu süreçte Kayseri’nin unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti “1920’li yıllar Kayseri’de elektrik bile yok, cumhuriyetimiz kurulmuş, daha sonra Atatürk’ün talimatıyla Teyyare Fabrikası kurulmasına karar verilmiştir. Doğru düzgün yolumuz yok, tren yolumuz da yok. Niğde Ulukışla’ya kadar parçalar geliyor, daha sonra parçalar kağnılarla Kayseri’ye getiriliyor. Savunma sanayinin ülkemizde iyi bir noktaya geldiği bu süreçte Kayseri’nin unutulmaması gerekiyor”                                                                                         

Bakan Akar ise;  sanayiden ticarete turizmden eğitime birçok alanda öncü olan Kayseri’nin kültür dünyasına bir eser daha kazandırmasının haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu “  Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehirlerin ruhunu yansıtan önemli semboller vardır. Şuan içinde bulunduğumuz fabrika da kayseri ile özdeşleşen bir yerdir”                   

Bakan Akar Ukrayna – Rusya savaşı konusunda da değerlendirmelerde bulunup, savaşın bir an evvel son bulması gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti  "Ukrayna’daki vatandaşlarımızın ve tüm sivillerin bölgeden güvenli bir şekilde tahliyesi için gemi dahil her türlü desteği sağlayabileceğimizi başlangıçtan itibaren ifade ettik. İlaveten gemilerimizin giderken insani yardım malzemesi götürmesi de planlanmıştır. Ukrayna’nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne daima saygılı olduğumuzu ifade ediyoruz. Daha fazla can kaybı yaşanmaması ve bir an önce huzur ve istikrarın temini için acilen ateşkes ilan edilmeli”                               

Kitap tanıtım etkinliğinde aralarında Bakan Akar’ın da yer aldığı ve Başkan Büyükkılıç’ın da eşlik ettiği heyet, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün geçmişten bugüne fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Program sonunda heyet, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde iftar yemeğine katıldı.

Kitap tanıtım etkinliğinde aralarında Bakan Akar’ın da yer aldığı ve Başkan Büyükkılıç’ın da eşlik ettiği heyet, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün geçmişten bugüne fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Program sonunda heyet, 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde şehit yakınları ve gazilerde ağırlandı. 

 



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret