BAKAN DÖNMEZ MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU KAYSERİ ŞUBESİ 12. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

BAKAN DÖNMEZ MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU KAYSERİ ŞUBESİ 12. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

BAKAN DÖNMEZ: “KAYSERİ’NİN, ÜLKEMİZİN DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR”

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ‘Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şubesi 12. Olağan Genel Kurulunda ‘ yaptığı konuşmada; Kayseri’nin değişen dünyanın taleplerini karşılayabilecek her şeye sahip olduğunun altını çizerken “Yetişmiş insan kaynağı, finansal birikim, sanayi ve ticari birikim, gelişmiş ulaşım ve lojistik ağı bir sanayi kuruluşunun burada yer alması için gerekli tüm şartları sağladığının göstergesidir. Kısaca her şey bu şehirde fazlasıyla mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Mimar ve Mühendisler Grubu Kayseri Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez burada yaptığı konuşmada Kayseri’nin dört organize sanayisi, serbest bölgesi, dört üniversitesi, Tekno Parkları ve Arge merkezleriyle Türkiye’nin dönüşümünde önemli rol üstlendiğini vurgularken şunları kaydetti.

“Bütün zorluklara rağmen ülkemizin sanayileşme hareketinin ilk fitilinin ateşlendiği yerlerden birisi Kayseri’dir. Sümer Bez Fabrikası, tayyare fabrikası ki bugün aramızdaki küçük bir sohbette de gündeme geldi. 1930’lu yıllarda ilk uçak burada yapılmış ama devamı gelmemiş. Şeker fabrikası gibi adımlar sadece bu şehri değil, Türkiye’nin dönüşümünde de önemli roller üstlenmiş. 2000 sonrası bu coğrafyaya Kayseri’ye baktığımız zaman sanayisi daha güçlü atılımlarla ülkemizdeki ilk 500 büyük sanayi kuruluş listesinde ülkenin en büyüklerini de sokmayı başardı. Bugün dört organize sanayi bölgesi, serbest bölgesi, dört tane üniversitesi ki rektörlerimizin bazıları aramızda. Tekno parkları, Arge merkezleriyle Kayseri sanayisi müthiş bir birikimin üzerinde yükselmeye devam ediyor. Özellikle burada Erciyes Üniversitesine ayrı bir parantez açmak isterim. Biliyorsunuz on üniversitemiz YÖK tarafından araştırma üniversitesi olarak ilan edildi. Erciyes Üniversitesi de Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra listeye girebilen tek Anadolu üniversitesi oldu. O açıdan tebrik ediyorum. İnşallah Arge faaliyetleriyle hem üniversitenin bilimsel gelişimine katkı sağlayacak projelere hem de başta Kayseri olmak üzere Kayserili sanayicilerin ihtiyaç duyduğu arge projelerine paydaş olmak suretiyle bu misyonunu hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Kayseri’de nesilden nesile aktarılan ticari zekânın ticari bilgi ve birikimin daha fazla arge ve inovasyonla birleşerek bambaşka bir yöne doğru evirilmesini arzu ediyoruz. Kayseri dün nasıl milli ekonomimin kalbi olduysa bugün ve yarın da değişen Türkiye’nin sürükleyici gücü olmaya devam edecektir. Bugün artık Kayseri’den beklentilerimiz çok daha fazladır. Çünkü Kayseri değişen dünyanın taleplerini karşılayabilecek her türlü enstrümana fazlasıyla sahiptir. Yetişmiş insan kaynağı, finansal birikim sınai ve ticari birikim, gelişmiş ulaşım ve lojistik ağı bir sanayi kuruluşunun burada yer alması için gerekli tüm şartları sağladığının göstergesidir. Kısaca her şey bu şehirde fazlasıyla mevcuttur. “



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da