BAKAN EROĞLU 5 TESİSİN TEMELİNİ ATACAK

BAKAN EROĞLU 5 TESİSİN TEMELİNİ ATACAK

Hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 5 tesinin temel atma törenine katılacak.

Orman ve Su işleri yetkilileri, temeli atılacak olan projeler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Birinci Tesis Kayseri ili, Pınarbaşı ilçesinde inşa edilen Bahçelik Barajından arazilere saniyede 34 metreküp suyu iletme maksatlı 24 kilometre uzunluğunda ana iletim kanalı işidir. Projenin ihale bedeli 2012 yılı fiyatları ile 74 milyon 307 bin TL dir. Bu iş kapsamında 24 bin metre ana kanal ile 19 bin 412 metre çeşitli tip ve çapta borulu sulama şebekesi imalatı yapılarak 7 bin 450 da tarım alanı sulamaya açılacaktır.
İşin tamamlanması ile birlikte 52 390 metrelik Bahçelik Sulamaları Ana İletim Kanalları tamamlanacak ve bu iş kapsamındaki basınçlı borulu 7 bin 450 da tarım alanı sulamaya açılarak dekara 445 TL olmak üzere milli ekonomiye yılda 2 milyon 983 bin 725 TL katkı sağlanacaktır. Bünyan İlçesi Köprübaşı, Samağır, Ekinciler, Girveli ve Pınarbaşı İlçesi Esenköy kırsalının faydalanacağı bu projenin tamamlanması ile beraber bölgedeki ürün yelpazesi de değişecek, yılda alınan ürün miktarı da aratacaktır.
İkinci Tesis Bünyan İlçesine bağlı Hazerşah köyündeki gölet inşaatı yapımıdır. 2 bin 500 dekar araziyi sulama maksatlı göletin 2012 yılı fiyatları ile ihale bedeli 4 milyon 276 bin TL dir.
Üçünçü Tesis Kayseri İlinin Mesire alanı olan Kent Ormanına canlılık verecek Kıranardı (ÖküzÇukuru) göletidir. Göletin ihale bedeli 2012 yılı fiyatları 10 milyon 229 bin TL olup 3 bin 240 dekar araziyi sulayacaktır.
Dördüncü Tesis Develi Ovası Sağ Sahil YAS Sulamaları (Motopomp Temini Ve Montajı, ENH, Borulu Şebeke)Tesis işidir. 2012 yılı fiyatları ile ihale bedeli 6 milyon 626 bin TL olup,
Beşinci tesis Kayseri Akkışla Ortaköy Arazileri Tatlıöz, Ak, İğdeli Deresi Yukarı Havza Taşkın Rusubat Kontrolü işidir. 2012 yılı fiyatları ile ihale bedeli 670 bin TL dir.”


Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi