BAKAN SELÇUK VEKİL ÖZEMİR’E CEVAP VERDİ

BAKAN SELÇUK VEKİL ÖZEMİR’E CEVAP VERDİ

“TOMARZA’DAN AYRILAN ÖĞRETMEN SAYISI 21’DİR”

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri ilinin çoğu ilçesinde öğretmen açığından dolayı eğitim ve öğretim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmakta olduğunu ve ilçelerde yaşayan öğrenci velilerinin bu olumsuzluklardan dolayı çok rahatsız olduklarını ifade ederek konuyu Meclis gündemine taşıyıp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için soru önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Tomarza ilçesinde ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmasına rağmen branşa uygun ücretli öğretmen noktasında sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Öğrenciler sık değişen öğretmenlerden dolayı mağdur olmakta, eğitim öğretim kalitesi düşmekte ve yetersiz eğitim-öğretim uygulamalarına maruz kalmaktadırlar. İller arası atama ile ilçeye gelen öğretmenler çeşitli mazeret veya görevlendirme yoluna başvurarak ilçeden ayrılmaktadırlar. Kaç öğretmen ilçeden ayrılmıştır? İlçede kaç ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır?” sorularını sormuştu.

Bakanlık tarafından verilen “Tomarza ilçesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında 58 ücretli öğretmen görevlendirmesinin yapıldığı ve 28 öğretmeninde çeşitli nedenlerle ilçeden ayrıldığı belirtilmektedir.” şeklindeki cevaba istinaden Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, yönelttiği bir diğer önergeyle, “2019-2020 eğitim öğretim yılında kaç ücretli öğretmen görevlendirilmiş ve kaç öğretmen hangi nedenlerle ilçeden ayrılmıştır?” sorusuna cevap istedi.

Milletvekili Özdemir’in önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, herhangi bir ilçede görev yapan bir öğretmenin isteğe bağlı olarak yer değiştirmesini engelleyen bir durumun olmadığının görüldüğünü belirterek şu şekilde cevap vermiştir: “Öğretmen kadrolarının illere dağılımında, alanların ve illerin öğretmen ihtiyaçları dikkate alınarak öğretmen atama planlaması yapılmaktadır. Ancak öğretmen sayısı, yapılan atamalara rağmen yetersiz olan eğitim kurumlarında eğitim öğretim hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ücretli öğretmen görevlendirilmeleri valiliklerce yapılmaktadır.”

Bakanlık tarafından verilen cevapta ilave olarak şu bilgiler kaydedildi: “Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak; Tomarza İlçesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında görev yapan öğretmenlerden özür grubundan il dışı tayini çıkan 3 ve il içi tayini çıkan 10, soruşturma kapsamında tayini çıkan 1, yönetici olarak tayini çıkan 3, proje okullarına ataması yapılan öğretmen sayısının 4 olduğu, ayrıca 2019-2020 eğitim öğretim yılında çalışan ücretli öğretmen sayısının ise 28 olduğu belirtilmektedir.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı