Bakan Varank:  “Kobilere 1 minyon liraya kadar destek sağlayacağız”

Bakan Varank:  “Kobilere 1 minyon liraya kadar destek sağlayacağız”

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu olarak iştiraki ile gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Bakan Varank, İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Kayseri’de mobilya sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere 1 minyon liraya kadar destek vereceklerini müjdeledi.

Kayseri Sanayi Odası Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın onur konuğu olarak iştiraki ile gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, meclis toplantısına katılımlarından dolayı Bakan Varank’a teşekkür ederek, “Özellikle pandeni döneminde sanayicilerimizin elini güçlendirecek politikalara öncelik vererek, bizlere sağlamış olduğunuz katkıları unutmamız mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.                                                                                                               

Önümüzdeki yıl en önemli konuların başında Yeşil Mutabakat geldiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, şu konulara dikkat çekti “Bildiğiniz üzere Avrupa Birliği, sınırda karbon uygulamasına 1 Ekim 2023’ten itibaren başlanacağını duyurdu. Bu sürece hem ülke hem de sanayiciler olarak çok hızlı bir şekilde hazırlanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Oda olarak bu süreçte, bünyemizde kurduğumuz Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm Ofislerimiz aracılığı ile sanayicilerimize her türlü desteği verme gayretindeyiz. Bu konuda KOSGEB ve Kalkınma Ajansının sunmuş olduğu destekler, sanayicilerimize etkin bir şekilde hizmet sunabilmemiz adına büyük önem arz ediyor”               

Konuşmasında sanayicilerin taleplerini de dillendiren Başkan Büyüksimitci  “Yatırım teşvik belgeleri kapsamında yılsonu bitecek, artı 15 puanlık yatırıma katkı oranının devamı yönünde sanayicilerimizden talepler alıyoruz. Bu sürenin tekrar uzatılması yeni yatırımlarımız için itici güç olacaktır. Yatırım Teşvik Belgesi Sisteminin yeniden düzenlenmesi ile bölgesel ve sektörel teşvik sistemine geçilmesi, ayrıca “Kayseri, Konya, Aksaray, Niğde, Adana, Mersin, Hatay” ana hattında yer alan illere yapılacak yatırımların teşvik edilmesiyle, “Orta Anadolu Üretim Havzası” oluşturularak Anadolu’da kalkınma hamlesi başlatılmalıdır” diye konuştu.       

Başkan Büyüksimitci İncesu OSB genişleme bölgesi ve 4’üncü OSB için Bakan Varank’tan destek talebinde bulunup; dünyada yaşanan birçok olumsuzluklara rağmen, ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekerek sözlerini noktaladı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, sanayileşmede ve katma değer üretmede Kayseri’nin Türkiye’de örnek şehirlerin başında geldiğini belirterek, kendilerinin de Bakanlık olarak Kayseri’ye ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını açıkladı.                           

Mobilya sektörünün Kayseri için önemli bir sektör olduğuna vurgu yapan Bakan Varank sektör kobilerine 1 milyon liraya kadar destek verileceğini müjdeleyerek şöyle konuştu “Aslında mobilya sektöründe yeni girişimlerin, özellikle yeni teknoloji üreticilerinin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu manada da sadece Kayseri’ye dönük İleri Girişimcilik Destek Programı çağrısına çıkıyoruz. Burada mobilya sektöründe yeni teknolojiler geliştirecek firmalarımıza destek vereceğiz. Bizim ileri girişimcilik desteğimiz 375 bin lira. Ama Kayseri için bu açıkladığımız çağrıda KOBİ’lerimize 1 minyon liraya kadar destek vereceğiz. Yeter ki yeni teknolojiler geliştirelim. Bu çağrıyı açıyoruz, bunu da buradan duyurmuş olalım”                                                                                   Konuşmaların ardından Bakan Varank, sanayicilerin sorularını cevaplayarak taleplerini dinledi. Toplantının sonunda, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve Meclis Başkanı Abidin Özkaya tarafından günün anısına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a vazo takdim edilirken toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra, Vali  Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız ve İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kerim Güney, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu,Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, KAYSO Meclis ve Meslek Komitesi üyelerinin yanı sıra sanayici ve işadamları da katıldı.                                               

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”