Bakan Varank Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ı da ziyaret etti

Bakan Varank Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’ı da ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği ilimizde Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret edip yurt genelinde emsal teşkil etmesi beklenen Kayseri Model Fabrikası’nın da açılışını gerçekleştirdi. 

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzer haftanın ilk mesai gününü ilimizde geçiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank  Kayseri 1. Organize Sanayi Başkanlığını ziyaret edip Türkuaz Seramik Firması’nın yeni fabrikasını hizmete açtıktan sonra Kim Teknoloji firmasını da ziyaret edip yetkililerden çalışmalara dair bilgi aldı.                                 

Bakan Varank ve beraberindeki ilimiz protokol üyeleri Kayseri Sanayi Odasının öncülüğünde bir çok paydaşın ortak çabası ile kurulan ve ilimizde sanayi – üniversite işbirliğine katkı vermesi hedeflenen Kayseri Model Fabrika’nın da resmi açılışını gerçekleştirip yurt genelinde örnek teşkil etmesini temenni etti.                                                                               

Daha sonra Kütahya Seramik’in yeni fabrikasını da hizmet açan Bakan Varank devletin özel sektöre destek verip, önünü açtığının altını çizip,  Türkiye’nin seramik üretiminde beş sene içerisinde dünya  birinci olacağına dikkat çekerek şöyle konuştu. ‘’Devletin fabrika kurduğu zamanlar geride kaldı. Devlet özel sektörün önünü açar, yatırımcının önünü açar, desteklerini verir. Özel sektörde dünyayla rekabet edecek ürünleri üretir, Türkiye ekonomisi böyle kalkınır. Biz buna inanıyoruz, politikalarımızı da ona göre düzenliyoruz. Seramiğin bir numarası İtalya gözüküyor ancak 5 sene içerisinde seramiğin bir numarası Türkiye olacak.  Biz bunu başarabiliriz, bunu yapabilecek kabiliyetimiz var.  İnşallah bugünleri de görmüş olacağız. Sadece seramikte üretmiyoruz, bakın bugün seramik makinalarını yurt dışına ihraç eden fabrikalarımız da var. ‘’                                 

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu başkanı Erkan Güral 240. mağazalarını Kayseri’de açmalarının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek ‘’ Türk sanayisine güveniyoruz, bu güven sayesinde en kritik dönemlerde yatırım yapmaktan ve istihdam oluşturmaktan vazgeçmeyeceğiz’’ değerlendirmesinde bulundu.                                                                                

Konuşmaların ardından NG Kütahya Seramik Mağaza açılışı ve yeni fabrika yatırımının imza töreni yapıldı.                                                                               

Bakan Varank bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği ilimizde Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Ak Parti İl Başkanlığını da ziyaret edip istişarelerde bulunarak ilimiz sanayiinin talep ve şikayetleri konusunda bilgiler aldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”