BAKAN YILDIZ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ İÇİN MESAJ YAYINLADI

BAKAN YILDIZ DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ İÇİN MESAJ YAYINLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yıldız, 'Dünyanın umudu' diye nitelendirdiğimiz çocuklarımız, insanlığın geleceğini oluşturan en değerli varlıklardır. dedi.

 İnsanlığın bugünüyle yarınları arasındaki en güçlü bağ olan çocukların haklarının korunarak, onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünyanın bırakılması, ülkelerin önemli bir sorumluluğu olduğunu belirten Yıldız, şu ifadelere yer verdi:

 

" Günümüzün en büyük gereksinimi olan evrensel barış, ancak çocukların sevgi ve hoşgörü anlayışı içinde yetiştirilmesiyle olanaklı kılınacaktır. Çocuklara değer verilmesi, çocuk haklarının korunmasının önem kazanarak ulusların gündeminde yer alması ve uluslararası kuruluşların bu yönde yoğun çalışma yürütmesi, insanlık adına sevindirici bir gelişmedir.

 


Türkiye, çocuk haklarının korunması konusunda yürütülen uluslararası düzeydeki çabalara destek vermekte ve üzerine düşen görevi yerine getirmektedir.

 

Ulusal kimliği, sevgi, hoşgörü, barış ve dostluk gibi değerlerle yoğrulmuş Türk ulusu, dünya çocuklarına da aynı anlayışla yaklaşmaktadır. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, çocuk haklarının korunması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır. Sağlık, beslenme, eğitim, barınma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra güç koşullarda yaşayan ve suça yönelen çocuklarımıza sahip çıkılarak topluma kazandırılmaları ve geleceğe hazırlanmaları, birey, toplum ve devlet olarak temel görevimizdir.

İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi için dünyanın neresinde olursak olalım çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı olması dileğiyle Tüm Kayseri’li çocuklarımın, Dünya Çocuk Hakları Günü’  kutlarım."



İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti

Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı

Şeffaf Oda'da 120. buluşma

Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti

"Tarımda iyi bir noktaya geldik"

Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı