BAKANLAR DERT

BAKANLAR DERT

DİNLEYECEKLER

Bakanlar Kurulu´nun icracı üyeleri Ramazan Bayramı´ndan sonra, hemen her ay Kayseri´ye gelerek bakanlıkları ile ilgili sektör temsilcilerinin ve kamu kuruluşu yöneticilerinin taleplerini dinleyecek.Ayda bir gerçekleşmesi beklenen ziyaretlere üst düzey bürokratlarda katılacak?Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin organize edeceği ve katılacağı programların ilk konuğunun Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olması bekleniyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri ve Kayserilinin sorun ve beklentilerinin çözümüne yönelik bir adım atıyor. Bakan Özhaseki ramazan bayramından sonra Kabine´deki icra arkadaşlarından her birini ayda en az bir kez Kayseri´ye getirmeyi planlıyor.
Özhaseki´nin projesine göre, Bakanlar Kurulu´nun icracı üyeleri üç haftada veya ayda bir Kayseri´ye gelecek.Özhaseki´nin ev sahipliği yapacağı bakanların ziyaretlerinde ilgili üst düzey bürokratlarda hazır bulunacak?Bakan Özhaseki Kayseri´ye davet edeceği ve getireceği bakanlarla sorunu ve talebi olan gerçek ve tüzel kişi temsilcilerinin doğrudan temas kurmasını sağlayacak?
Bu çerçevede Kayseri´ye yapılacak kamu yatırımlarının yanı sıra sektör temsilcileri de bakan ve bürokratları ile yüz yüze görüşmeler yaparak talep ve sorunlarını aktaracaklar.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz hafta sonu Büyükşehir Belediyesi´nce yaptırılan köprülü kavşak açılışında kafasındaki bu projeyle ilgili ip uçları vererek ?Aslında bugün Orman ve Su İşleri Bakanımız da Kayseri´de olacaktı. Ancak, Başbakanımız bakanımızı başka bir yere görevlendirdi. Bayramdan sonra Orman ve Su Bakanımızı,Ulaştırma Bakanımızı Kayseri´ye getirecek ve sorunlarımızı yerinde tartışacağız? demişti?
Ramazan Bayramından sonra ayda en az bir-iki bakanın getirileceği Kayseri´de sorunlar masaya yatırılarak çözüm yolları tartışılacak. Bu çerçevede özel sektör temsilcileri de ilgili meslek kuruluşu yöneticileri ile birlikte sorunlarını ayrı ayrı rapor haline getirecek ve ilgili bakanlara aktaracaklar. Yüz yüze yapılacak görüşmelerle kanun vs istemeyen bazı taleplerin anında verilecek talimatlarla çözülmesi yoluna gidilecek.
Bakan Özhaseki´nin öncülük ve ev sahipliği yapacağı bu programlara ilk olarak Orman ve Su İşleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Enerji ve Tabi Kaynaklar, Ekonomi, Maliye, Gıda,Tarım ve Hayvancılık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının katılması bekleniyor.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor